Головна Новини Спорт інші види спорту Чи правильно вчинила Ольга Харлан, що не потисла руку росіянці: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи правильно вчинила Ольга Харлан, що не потисла руку росіянці: опитування

Соціологічне дослідження показало, як українці сприймають дії Ольги Харлан, яка відмовилась потиснути руку російській фехтувальниці.

31 липня 2023, 15:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українська фехтувальниця Ольга Харлан зустрілась на Чемпіонаті світу з "нейтральною" атлеткою з Росії Анною Смірновою. Українська спортсменка перемогла росіянку у першому раунді ЧС з рахунком 15:7, однак вибула зі змагань, через те, що не потисла руку суперниці. Соціологічна компанія Active Group провела опитування щодо інциденту та запитала українців чи правильно вчинила Ольга Харлан.

Чи правильно вчинила Ольга Харлан, що не потисла руку росіянці: опитування

Ольга Харлан. Фото з відкритих джерел

Більшість українців схвально ставляться до вчинку атлетки Ольги Харлан на Чемпіонаті світу з фехтування. Повністю підтримують такі дії української спортсменки 78,3% опитаних, ще 10,8% вказують, що вчинок був швидше правильний, ніж навпаки.

Повністю не підтримують дії Ольги Харлан, яка відмовилась тиснути руку російській спортсменці 2,8% респондентів, а швидше неправильними вважають 3,5%. Ще 4,8% респондентів не змогли відповісти на питання.

Чи правильно вчинила Ольга Харлан, що не потисла руку росіянці: опитування - фото 2

Нагадаємо, що згідно з правилами Чемпіонату світу з фехтування після завершення поєдинку суперники мають привітати одна одну рукостисканням. Ольга Харлан відмовилась від цього і запропонувала "стукнутись" шаблями, а коли росіянка підійшла ближче, то українка ткнула шаблею у суперницю. Згодом виявилось, що українку дискваліфікували, вона вибула з Чемпіонату світу та не мала права брати участі у кількох наступних змаганнях. Після подачі скарги від української федерації фехтування Ользі Харлан дозволили брати участь в наступних змаганнях. Міжнародна федерація фехтування пояснила таке рішення, що українка діяла з дотриманням ковід-протоколів, тому мала право не тиснути руку росіянці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Федерація фехтування скасує обов'язкове рукостискання.

Також "Коментарі" писали про обурення росіян. Вимагають штрафів для українських тенісисток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/237
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрій

31 липня 2023, 15:01

Не розумію, які питання про правильність вчинку Ольги? ЇЇ суперниця,- не зважаючи на те, що виступає в якості нейтральної спортсменки, всеж є представницею держави террориста, яка розв'язала війну в Україні, вона ще і відкрито підтримує дії армії окупанта. Про які дружні рукотичкання, може іти мова? До тогож,- про неможливість рукотискання з представниками держави-окупанта, була попередня домовленність. І на мій погляд,- цей демарш з боку тієї так званої "нейтральної спортсменки", це була відкрита провокація, яку підтримали корумповані судді.


Новини