Головна Новини Спорт інші види спорту Понад сто років тому мешканець Чикаго запатентував свій винахід, який змінив світ
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад сто років тому мешканець Чикаго запатентував свій винахід, який змінив світ

У роликових ковзанах, 137 років тому, стали використовувати сталеві кулькові підшипники

9 грудня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

Цього дня, 9 грудня 1884 року, Левант Річардсон із Чикаго запатентував свій винахід під назвою роликові ковзани. Справа в тому, що ролики вже були і раніше, але саме зміна їхньої будівлі Річардсоном дозволила ковзанам стати досконалішими. Загалом, мешканець Чикаго використав сталеві кулькові підшипники.

Понад сто років тому мешканець Чикаго запатентував свій винахід, який змінив світ

Роликові ковзани - фото з відкритих джерел

Ще до цієї події, кілька років тому, інший американець Плаймптон намагався до роликових ковзанів закріпити на підошві дві пари коліс. За рахунок цього ковзани набирали пристойну швидкість і ставали більш маневреними. Але була одна маленька проблема – вже колеса були надто великі.

У кількох містах США стали з'являтися гуртки любителів катання на роликах. Проводились спеціальні змагання. Учасники турнірів демонстрували свою швидкість та вміння проходження маршруту.

Лідерство Чикаго та доступність ковзанів

Заслуга Леванта Річардсона полягає в тому, що він створив свою конструкцію на основі вже існуючої, в якій змінив лише одну деталь сталеві кулькові підшипники. В результаті ці ковзани стали користуватися Чикаго великою популярністю як у ціні, так і експлуатації.

Вже в 1902 році в цьому місті відкрився перший в історії "роллердром". На відкритті було близько семи тисяч людей (тоді не так уже й мало). Ті, хто зібрався, стали свідками змагань та демонстрацій виступів майстрів, які вміють роз'їжджати на роликових ковзанах.

Європа та післямова

Після 1918 року ролики отримали загальне визнання у США, а й у всьому світі, зокрема у Європі. Справжній бум ковзанів припадає на середину 80-х років минулого сторіччя.

Згодом їх конструкція змінювалася та вдосконалювалася. З'явилися різні види спорту за участю роликів: хокей, фігурне катання, біатлон та інші.

Особливо багато спортсменів зимових видів спорту стали використовувати роликові ковзани та спеціальні лижі на ролерах під час підготовки до сезону під час паузи.

Раніше портал новин "Коментарі" повідомляв про несподіване повідомлення спікера Білого дому про зимову Олімпіаду-2022 у Пекіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини