Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Зимова Олімпіада в Пекіні: яких результатів очікувати від наших спортсменів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зимова Олімпіада в Пекіні: яких результатів очікувати від наших спортсменів

Народні депутати з профільного комітету розповіли, скільки олімпійських медалей можна очікувати від збірної

28 січня 2022, 12:00
Поділіться публікацією:

Зимова Олімпіада в Пекіні: яких результатів очікувати від наших спортсменів

Українських спортсменів провели на Олімпіаду до Китаю, фото з Facebook/Вадим Гутцайт

До Олімпійських ігор в Пекіні залишилося кілька днів. Національний олімпійський комітет вже визначився зі складом української збірної. Цьогоріч на Олімпіаді 45 українців покажуть свої вміння в 12 видах спорту. Вперше наші спортсмени позмагаються в такому виді спорту, як бобслей та змагання змішаних команд з фристайлу (акробатика).

Також після перерви українці виступатимуть в таких спортивних дисциплінах, як: шорт-трек, стрибках на лижах з трампліну, також знову наші фігуристи виступлять в командних змаганнях, а лижниці покажуть злагоджену роботу в естафетній команді.

У збірній, яка їде на зимову Олімпіаду, є кілька олімпійських чемпіонів. Серед них три біатлоністки: Олена Білосюк (Підгрушна), Юлія Джима, Валентина Семеренко, фрістайліст Олександр Абраменко. Сподіваємось, що наші чемпіони, а також призери Юнацьких Олімпійських ігор повернуться з олімпійськими нагородами. Серед юних призерів – українські фігуристи Олександра Назарова, Максим Нікітін та Іван Шмуратко.

На зимових Олімпійських іграх в 2018 році українська збірна здобула одну золоту медаль — її здобув фристайліст Олександр Абраменко, що спеціалізується на лижній акробатиці. За роки незалежності українська збірна здобула три "золота", одне "срібло" та чотири "бронзи". Нагороди українці завоювали на Олімпіадах в 1994, 1998, 2006, 2014, 2018 роках. Тож маємо сподівання, що XXIV Ігри будуть успішними для українців, адже цьогоріч склад збірної збільшився на 12 спортсменів, порівняно з Олімпіадою-2018 в Кореї.

Вже з 4 лютого розпочнуться XXIV зимові Олімпійські ігри. Змагання будуть проходити на спортивних об'єктах в Пекіні, Яньцині та Чжанцзякоу. Участь в Олімпіаді візьмуть три тисячі атлетів, розігруючи 109 комплектів нагород у 15 видах програми.

Серед нових дисциплін на Іграх: монобоб для жінок, змішана естафета у шорт-треку, змішані командні змагання зі стрибків на лижах з трампліну, змішані командні змагання з акробатичного фристайлу, жіночий та чоловічий біг-ейр вільним стилем, змішані командні змагання зі сноуборд-кросу.

Чого очікувати від наших спортсменів та скільки планується завоювати медалей розповіли представники комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

За словами народного депутата Жана Беленюка, якщо українці завоюють одну медаль — це буде дуже добре, а якщо дві медалі — це буде феноменально.

"Якщо враховувати минулі зимові олімпіади, я скажу, що на минулій(2018 рік) була одна медаль золота, до цього було дві медалі, тобто якщо ми хоча б одну медаль завоюємо — це вже добре. Ми будемо раді будь-якій медалі. Попереднє "золото" було доволі неочікувано для нашої команди. Олександр Абраменко, фристайліст, завоював цю нагороду. Думаю що він сам не очікував такого успіху", — говорить нардеп.

Втім, наразі прогнозувати доволі важко, ділиться Беленюк. Адже це спорт і в українців буде чимало сильних конкурентів на шляху до здобуття медалей.

Щодо того, спортсменів яких країн можна вважати фаворитами в цій Олімпіаді, то нардеп схиляється до того, що однозначно перші дві сходинки посідають США та Китай. А далі кожна з країн має в якихось видах спорту більший успіх, а десь — менший. Гарні результати завжди показували хокеїсти з Канади, США, Росії. У перегонах на ковзанах — фаворити в світі голландці.

Ольга Саладуха, голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності, наголосила, що прогнози важко робити зараз. В українців є надія на медалі в біатлоні та скелетоні.

"Потихеньку українські спортсмени доводять, що Україна — спортивна країна. Кожен спортсмен їде на Олімпіаду, щоб прославити державу та показати результати своєї праці й скільки років він йшов до цієї медалі. Часто — це щонаймнеше 10 років", — зазначає нардеп.

Країнами-фаворитами Олімпіади, на її думку, можуть стати Норвегія, Нідерланди, Швеція, Японія, Китай та США. В останніх двох країнах влада приділяє дуже багато уваги спортсменам, залученню школярів та молоді до професійного спорту. Там значне фінансування цієї сфери, гарна інфраструктура й багато спортсменів на лавах запасних. В Україні, на жаль, мало молоді, яка займається спортом професійно. Тому слід розробити програму для популяризації спорту та залучення до нього дітей, резюмує політикиня. 

Як повідомляв портал, стало відомо головні факти про хокей на Олімпіаді у Пекіні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини