Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Жан Беленюк може принести Україні «перше золото» з Олімпійських ігор (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Жан Беленюк може принести Україні «перше золото» з Олімпійських ігор (фото)

Жан Беленюк впевнено розібрався з хорватом у півфіналі

3 серпня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Депутат Верховної Ради Жан Беленюк, який представляє українську збірну як борець греко-римського стилю, перемігши  трьох своїх суперників, вийшов у фінал Олімпіади в Токіо. Спортсмен виступає  у ваговій категорії до 87 кг.

Жан Беленюк може принести Україні «перше золото» з Олімпійських ігор (фото)

Жан Беленюк (фото:REUTERS)

 Свою першу перемогу в1/8 фіналу представник України здобув, перемігши чинного чемпіона Європи Зураба Датунашвілі, який виступав за Сербію. Борець взяв реванш за поразку на чемпіонаті Європи в 2021 році, вигравши з рахунком 3:1.

Далі, в чвертьфіналі  Жан Беленюк не  поступився представнику  Алжиру Баширу Сід Азару. Бій  закінчився з нічийним рахунком, але український спортсмен  зробив  останню активну дію і за рахунок цього пройшов у півфінал.

В 1/2 фіналу  Беленюк  виборював перемогу в представника Хорватії Івана Гуклека. Спочатку перемагав хорватський боксер, але потім Беленюк  активно наступав, зрівняв рахунок і провів два поспіль прийоми. Українець переміг з рахунком 7:1.

Жан  Беленюк — другий український борець, який пройшов у фінал Олімпіади, після   Парвіза Насібова.

Фінальний бій, в якому відтепер братиме участь   Жан Беленюк,  відбудеться 4 серпня.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що  Олімпійські ігри в Токіо: на якому місці УкраїнаСтаном на кінець липня, на Олімпійських іграх лідирує Китай. Спортсменам вдалося завоювати 44 медалі, серед яких 20 золотих, 12 срібних і 12 бронзових. На другому місці, як і раніше розташовується Японія. На Олімпіаді японські спортсмени взяли 29 нагород, 17 золотих медалей, чотири срібла та вісім бронзових медалей. Третє місце посідають Сполучені Штати Америки, на рахунку яких 45 медалей — 16 золотих, 17 срібних і 12 бронзових. Україна поки що перебуває на 61 позиції. Нашим спортсменам вдалося завоювати чотири бронзові медалі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини