Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Як у Кремлі відреагували на рішення МОК щодо окупованого Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у Кремлі відреагували на рішення МОК щодо окупованого Криму

Російські політики "заспівали" стару пісню про політичну ангажованість та західний тиск

23 липня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Член комітету Державної Думи РФ з фізичної культури, спорту, туризму та справах молоді Дмитро Свищьов прокоментував те, що Крим на офіційному сайті Олімпіади в Токіо спершу позначили як частину Росії, відокремивши його кордоном від України, а потім виправили помилку, прибравши відповідну лінію. Про це повідомляє ГазетаРу.

Як у Кремлі відреагували на рішення МОК щодо окупованого Криму

Український Крим - фото з відкритих джерел

Російський чиновник за класикою заявив про провокації та тиск на МОК з боку західних країн.

"До цього факту треба ставитися як до нехлюйства, яке дуже схоже на провокацію. Всі розуміють, що Крим — частина Росії, але коли піднялася хвиля невдоволення з боку України і їхніх товаришів, оргкомітет не витримав удару і знову це намалював. Питання часу, коли все вляжеться і всі знатимуть, чия це територія, які громадяни там живуть, які спортсмени представляють інтереси Росії, будучи народженими в Криму. всі розуміють, але здійснюється тиск", — говорить Свищьов.

Також російський політик пригрозив незрозуміло кому незрозуміло якими наслідками.

"Ми будемо реагувати, коли у нашого спортсмена на ЧС з шашок під час гри забирають прапор. Ми будемо реагувати, коли нашим спортсменам забороняють виступати під прапором своєї країни й виходити на подіум під державний гімн. Але є рішення суду — ми зобов'язані його виконувати, є правила WADA — ми зобов'язані їх виконувати", — додав росіянин.

Нагадаємо, що на офіційному сайті Олімпіади-2020 в Токіо, де зобразили Україну без анексованого Росією Криму, з'явилася правильна картаПісля скандалу, що розгорівся через зображення окупованого РФ Криму, карту Olympics Cheer Zone зовсім прибрали з офіційного сайту. Але згодом вона була повернута вже в правильному вигляді.

Напередодні стало відомо, що в розділі "Розклади і результати" на офіційному сайті Олімпійських ігор розміщені карти країн. З їх допомогою кожен уболівальник міг дізнатися дати виступів і результати своєї національної збірної. На українській мапі чітко видно, що окупований РФ Крим відділений від України кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини