Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Вперше зимова Олімпіада відбулася не у Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше зимова Олімпіада відбулася не у Європі

Участь взяло понад двісті спортсменів

4 лютого 2022, 19:30
Поділіться публікацією:

Рівно 90 років тому в американському Лейк-Плесіді (США, штат Нью-Йорк) відбулася урочиста церемонія відкриття третіх зимових Олімпійських ігор, у яких взяли участь понад двісті спортсменів із 17 країн.

Вперше зимова Олімпіада відбулася не у Європі

Зимова Олімпіада у Лейк-Плесіде - фото з відкритих джерел

Варто сказати, що це були перші зимові Ігри, що проводились у Північній Америці. До цього Білі Олімпіади брали європейські країни.

Змагання проходили 12 днів, де розігрувалося 14 комплектів нагород у семи видах спорту: бобслеї, лижному двоборстві, ковзанярському спорті, лижних перегонах, стрибках із трампліна, фігурному катанні та хокеї з шайбою.

Через фінансову кризу далеко не всі країни зуміли відправити на Олімпіаду своїх представників, тому у ній взяло участь навіть менше спортсменів, ніж на перших зимових Іграх у Шамоні. Більша частина учасників змагань виступала під прапорами США та Канади.

Змагання зі скелетону довелося скасувати через недостатню кількість спортсменів. А серед збірних хокеїстів медалі розіграли лише чотири збірні — США, Канади, Німеччини та Польщі.

Родзинкою Олімпіади стали виступ фігуристів на закритих майданчиках, що було сприйнято позитивно (з того часу фігуристи виступали у критих льодових аренах).

Водночас змагання з ковзанярського спорту проходили за американськими правилами, тобто претенденти на медалі стартували одночасно, а не у парах. Що викликало запеклі суперечки. Так, п'ятиразовий олімпійський чемпіон Клас Тунберг із Фінляндії відмовився взяти участь у змаганні.

Показовими стали виступи перегонів на собачих упряжках, керлінг і жіночий швидкісний біг на ковзанах.

У медальному заліку перемогла збірна США, на рахунку у якої опинилося 6 золотих, 4 срібні та 2 бронзові нагороди. Друге місце посіли норвежці (3-4-3), а третє – шведи (1-2-0).

Як повідомляли раніше "Коментарі", церемонія відкриття Олімпійських ігор у Пекіні не обійшлася без скандалу з українцями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини