Головна Новини Спорт олімпіада і змагання В якому порядку олімпійські збірні відкриватимуть Ігри в Токіо і чому він постійно змінюється
commentss НОВИНИ Всі новини

В якому порядку олімпійські збірні відкриватимуть Ігри в Токіо і чому він постійно змінюється

Стало відомо в якому порядку спортсмени йтимуть на олімпійському параді

23 липня 2021, 10:49
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 23 липня, в Токіо відбудеться церемонія відкриття Олімпіади-2020, в ній візьмуть участь команди з 206 країн, але їх порядок на олімпійському параді може бути дуже не передбачуваний. Про це повідомляє Time.

В якому порядку олімпійські збірні відкриватимуть Ігри в Токіо і чому він постійно змінюється

Українці на олімпійському параді - фото з відкритих джерел

Черга виходу країн-учасниць побудована за декількома принципами, серед них основний: спочатку з'являється збірна Греції, за нею — решта команд в алфавітному порядку, останніми йдуть господарі. А перед ними господарі двох наступних Олімпіад: Франція (Париж-2024) і США (Лос-Анджелес-2028).

А ось алфавітний порядок залежить від мови країни, в якій проходять Ігри. Так, наприклад, в 1994 році, коли Олімпіада проходила в Ліллегаммері — все вирішувала норвезька мова, так що Австрія, яка зазвичай виходить на самому початку церемонії, з'явилася на стадіоні передостанньою (Австрія — Østerrike, Ø — передостання буква норвезького алфавіту).

Традицією олімпійський парад став після Ігор 1908, але чому так сталося достеменно невідомо. Можливо, однією з причин були неофіційні Ігри, які в 1906 році пройшли в Афінах (їх організували на честь 10-річчя Олімпіади 1896 року). Турнір розпочався 22 квітня, і на ньому був парад. Першою йшла німецька делегація, а останньою — Греція як господарі (відтоді традиція закріпилася і країна, що приймає Олімпіаду, завжди йде останньою).

Японія вже вчетверте приймає Олімпіаду (були Токіо-64, Саппоро-72 і Нагано-98), але японську мову для визначення черговості учасників параду використовують вперше (до цього послуговувалися англійською). Спортсмени вийдуть на Національний стадіон Токіо відповідно до японських назв країн.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, кому ж вдасться побувати на Олімпіаді глядачем. Подробиці — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини