Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Український скелетоніст показав табличку з написом «No war in Ukraine» на Олімпіаді в Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Український скелетоніст показав табличку з написом «No war in Ukraine» на Олімпіаді в Пекіні

Гераскевич виступив проти війни в Україні на Олімпіаді

12 лютого 2022, 08:30
Поділіться публікацією:

11 лютого єдиний представник України зі скелетону, киянин Владислав Гераскевич показав на камери під час чергового заїзду на Олімпіаді невелику листівку з надписом "Ні — війні в Україні". Скелетоніст посів 18 місце за результатами трьох етапів змагань. Про це пише Еuronews.

Український скелетоніст показав табличку з написом «No war in Ukraine» на Олімпіаді в Пекіні

Українець виступив проти війни на Олімпіаді, фото з відкритих джерел

На задньому фоні надпису проти війни зображено синє небо та пшеничне поле. Український олімпієць таким чином висловив свій протест проти агресії Росії для всього світу. Для кореспондентів Владислав прокоментував свій вчинок так: "Це моя позиція. Як і всі нормальні люди, я не хочу війни. Я хочу миру в своїй країні, і я хочу миру у світі. Це моя позиція, тому я борюся за це. Я борюся за мир".

Також спортсмен додав, що в Україні зараз напружена обстановка.

"Багато новин про зброю, про підготовку, про те, що буде в Україні, про якісь армії навколо України. Це не нормально. Не в 21 столітті. Тому я вирішив ще перед Олімпіадою показати світові свою позицію. Я сподіваюся, що Олімпіада (підтримає) мене в цій ситуації. Ніхто не хоче війни", — наголосив він.

Відомо, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) може розцінити такий протест як порушення правила 50 Олімпійської хартії. Там йдеться про те, що на олімпійських об’єктах й під час змагань заборонені будь-які демонстрації, політична, релігійна чи расова пропаганда. З іншого боку надпис, який показав олімпієць не демонструє неповаги до опонента й не критикує будь-яку політичну мету.

Сам же Владислав Гераскевич пояснив, що про наслідки не думає й вони його не турбують. Спортсмен зробив протест на фініші, тому скоріш за все МОК не буде порушувати дисциплінарну справу. Спортсменам дозволено висловлювати свою політичну позицію перед початком змагань.

Портал "Коментарі" повідомляв, якою була історія виникнення скелетону. Понад 90 років тому, в 1928 році під час Зимової олімпіади у Швейцарії (містечко Санкт-Моріц) вперше відбулися змагання зі скелетону. Перемогу у них здобув американський спортсмен Дженнісон Хітон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Alex

12 лютого 2022, 09:45

Чего это украинцы превыше всех правил?!


Новини