Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Українська спортсменка на Паралімпіаді встановила світовий рекорд
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська спортсменка на Паралімпіаді встановила світовий рекорд

Анастасія Москаленко змагалася в штовханні ядра

1 вересня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

Українська паралімпійська збірна продовжує вражати світ своїми результатами. На восьмий день Паралімпійських ігор 17-ту золоту медаль здобула українська спортсменка Анастасія Москаленко. Про це повідомляють на сторінці Міністерства молоді та спорту України у Facebook.

Українська спортсменка на Паралімпіаді встановила світовий рекорд

Українська спортсменка встановила світовий рекорд, фото з Facebook

Дівчина стала переможцем в змаганнях зі штовханні ядра у класі F32 та встановила новий світовий рекорд. Під час першої спроби Анастасія метнула ядро на сім метрів. Під час другої спроби вона закинула ядро на 7 метрів 61 сантиметр. Такий результат — це світовий рекорд, адже ще нікому не вдалося закинути ядро далі.

Трохи ближче долетіло ядро, яке метала полька Роза Козаковська — 7 метрів та 37 сантиметрів. Росіянка Євгенія Галактіонова посіла третє місце в медальному заліку.

"Золото" нашої Москаленко — це 75 медаль на літніх Паралімпійських іграх-2020, українці вже здобули 35 срібних та 23 бронзові медалі. Для Анастасії Москаленко ці Ігри стали дебютними. Дівчина показала чудові результати — на її рахунку ще срібна медаль у змаганнях з метання булави.

Як повідомляв портал "Коментарі", український плавець встановив світовий паралімпійський рекорд. 48-му нагороду приніс українській паралімпійській збірній 21-річний плавець Андрій Трусов. Спортсмен вперше виступає на Паралімпійських іграх. Українець завоював три медалі на Іграх та отримав своє перше "золото".

Ми також писали, що срібний призер цьогорічних змагань Ігор Цвєтов відповів відмовою на пропозицію російських колег сфотографуватися на п'єдесталі. Коли прийшов час нагородження, російські спортсмени вирішили зробити спільне фото на пам'ять. Втім, Ігор відмовився, почувши таку пропозицію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини