Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Українка здобула перше «велике золото» на чемпіонаті Європи з важкої атлетики
commentss НОВИНИ Всі новини

Українка здобула перше «велике золото» на чемпіонаті Європи з важкої атлетики

В активі збірної України вже 11 медалей

31 травня 2022, 23:28
Поділіться публікацією:
Марія Гангур посіла перше місце у ривку та третє у поштовху, що дозволило їй у сумі двоборства здобути золоту нагороду на чемпіонаті Європи у ваговій категорії до 64 кг. Про це повідомляють у Міністерстві молоді та спорту України.
"Це перші нагороди 21-річної Марії Гангур на дорослому чемпіонаті Європи. У 2021 році вона стала абсолютною чемпіонкою континентальної першості серед молоді у вазі до 59 кг",- йдеться у повідомленні.
Відомо, що в активі збірної України вже 11 медалей, з них 4 – золоті. Чемпіонат Європи з важкої атлетики проходить в Албанії з 26 травня по 5 червня.
Нагадаємо,що "Коментарі" інформували про те, що  скільки медалей здобули українські спортсмени на "Іграх нескорених". Команда збірної  України взяла участь в "Іграх Нескорених", які тепер відбулися в  місті Гаага у Нідерландах. На рахунку українських ветеранів бойових дій 16  нагород. П'ятий форум в параолімпійському стилі завершився 22 квітня. Збірна нашої країни  в цьому році  змогла здобути у  спортивних поєдинках " Ігор нескорених" 5 найвищих нагород. Золоті медалі здобули нашій країні  українці Родіон Сітдіков, Віктор Легкодух і Сергій Прядка  у штовханні ядра,  в змаганнях з плавання Андрій Бадарак та Ігор Галушка у  веслуванні. Важливо, що в попередні роки  в  цьому форумі  ветеранів-параолімпійців, що відбулись  в 2017 та 2018 рр. українська команда   виборола 14 і 20 медалей відповідно. Цей спортивний форум  почали проводити з 2014 році  за ініціативи британського принца Гаррі. Головною метою ігор в паралімпійському стилі ініціювалась підтримка військових  та ветеранів  в їх поставленій  меті до соціальної інтеграції.
 

Українка здобула перше «велике золото» на чемпіонаті Європи з важкої атлетики

Марія Гангур здобула перше золото на чемпіонаті Європи (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини