Головна Новини Спорт олімпіада і змагання "Ігри Нескорених": скільки медалей здобули українські спортсмени
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ігри Нескорених": скільки медалей здобули українські спортсмени

Збірна України завершила виступи на "Іграх Нескорених"

22 квітня 2022, 22:53
Поділіться публікацією:

Команда збірної  України взяла участь в "Іграх Нескорених", які тепер відбулися в  місті Гаага у Нідерландах. На рахунку українських ветеранів бойових дій 16  нагород. Про це інформують на офіційному сайті змагань.

"Ігри Нескорених": скільки медалей здобули українські спортсмени

У скарбничці наших ветеранів бойових дій 16 медалей (фото з відкритих джерел)

П'ятий форум в параолімпійському стилі завершився 22 квітня. Збірна нашої країни  в цьому році  змогла здобути у  спортивних поєдинках " Ігор нескорених" 5 найвищих нагород.

Золоті медалі здобули нашій країні  українці Родіон Сітдіков, Віктор Легкодух і Сергій Прядка  у штовханні ядра,  в змаганнях з плавання Андрій Бадарак та Ігор Галушка у  веслуванні. Важливо, що в попередні роки  в  цьому форумі  ветеранів-параолімпійців, що відбулись  в 2017 та 2018 рр. українська команда   виборола 14 і 20 медалей відповідно.

Цей спортивний форум  почали проводити з 2014 році  за ініціативи британського принца Гаррі. Головною метою ігор в паралімпійському стилі ініціювалась підтримка військових  та ветеранів  в їх поставленій  меті до соціальної інтеграції.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про блискучі перемоги на Іграх нескоренихУкраїнці здобули вже дев'ять медалей за два змагальні дні Ігор Нескорених (Invictus Games) в Гаазі. "Золото" отримали Родіон Сітдіков (результат 9,46 м), Віктор Легкодух та Сергій Прядка. "Срібло" вдалося здобути Рустаму Росулу. Нагороди українці вибороли в штовханні ядра. У стрільбі з лука "срібло" виборола команда у складі Дмитра Афанасьєва, Василя Стуженка та Сергія Калитюка. Анна-Софія Пузанова, донька полоненої Юлії Паєвської "Тайри" в категорії новачків здобула "бронзу". Дівчина замінила матір на змаганнях зі стрільби з лука та вразила більше цілей, ніж французка. Втім, поступилася британці й румунці.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини