Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Українка завоювала "срібло" і отримала першу олімпійську нагороду в карате
commentss НОВИНИ Всі новини

Українка завоювала "срібло" і отримала першу олімпійську нагороду в карате

Срібна медаль Анжеліки Терлюги - це перша олімпійська нагорода в цьому виді спорту

5 серпня 2021, 17:10
Поділіться публікацією:

Оскільки змагання з карате стали дебютним в програмі Олімпійських ігор-2020 року, то нагорода українки Анжеліки Терлюги дійсно історична подія не тільки для нашої країни, але й для всього світу. Про це повідомляють у пресслужбі Національного олімпійського комітету.

Українка завоювала "срібло" і отримала першу олімпійську нагороду в карате

Анжеліка Терлюга. Фото: НОК України

На шляху до перемоги в групі наша каратистка провела чотири поєдинки. Деякі з них українці вдалося завершити перемогою, інші ж закінчилися нічиєю. Анжеліка поборола каратистку з Єгипту Радвіл Сайед і японку Міхо Міяхара. Нічиєю завершилися поєдинки з представницею Казахстану Молдір Жанбірбай і Беттиною Планк з Австрії.

Українка перемогла у півфіналі китаянку Вень Цзу-Юнь. У фіналі поступилася спортсменці з Болгарії Івет Горановій і посіла друге призове місце з рахунком 1:5. У підсумку спортсменка Анжеліка Терлюга отримала "срібло" в жіночому куміте у ваговій категорії до 55 кг і стала віцечемпіонкою Олімпійських ігор.

Медалістку вже привітали з історичною нагородою президент Національного олімпійського комітету України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка та президент Володимир Зеленський.

"Українська каратистка Анжеліка Терлюга завоювала "срібло" у Токіо. Це ще одна історична заслуга для нашої країни, адже карате дебютувало в цьому році у програмі Олімпійських ігор-2020. Вітаю!" — написав глава держави.

Зазначимо, що Анжеліці 29 років і раніше вона отримувала неодноразові перемоги на чемпіонатах Європи. Два роки тому, у 2019-му, вона завоювала "золото" на Чемпіонат Європи в командному куміте.

До речі, це вже третє "срібло" українців на Олімпіаді-2020.

Як повідомляв раніше портал "Коментарі", український плавець Михайло Романчук приніс нашій збірній на Олімпіаді-2020 першу срібну медаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини