Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Україна відреагувала на рішення МОК допустити до Олімпіади-2024 росіян та білорусів
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відреагувала на рішення МОК допустити до Олімпіади-2024 росіян та білорусів

Міністр молоді та спорту Матвій Бідний рішуче засудив рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо дозволу представникам країни-терористки брати участь в ОІ

9 грудня 2023, 09:38 comments1937
Поділіться публікацією:

Рішення виконкому МОК допустити до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів із Росії та Білорусі у нейтральному статусі є безвідповідальним. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Мінмолодьспорту Матвій Бідний.

Україна відреагувала на рішення МОК допустити до Олімпіади-2024 росіян та білорусів

Матвій Бідний. Фото: із відкритих джерел

Міністр закликав МОК нарешті зняти рожеві окуляри щодо країни-агресора.

"Ми рішуче засуджуємо безвідповідальне рішення членів Виконкому Міжнародного олімпійського комітету", – заявив Матвій Бідний.

За його словами, рішення виконкому МОК дозволити російським та білоруським спортсменам ховатися за фейковою нейтральністю – безвідповідальне.

Міністр нагадав, що днями президент МОК Томас Бах анонсував, що відповідне рішення ухвалюватиме лише у березні наступного року.

"Ми зі свого боку пояснювали міжнародним партнерам та олімпійському комітету, що російські спортсмени мають такі ж паспорти, як і окупанти, які вбивають українців. А це означає, що вони несуть частину відповідальності за смерті українців. Під час війни не вдасться ховатися за білим прапором". "нейтральності". Нейтральність за часів, коли в Європі триває найкривавіша війна з часів Другої світової і одна нація намагається знищити іншу — означає безвідповідальність і мовчазне потурання вбивцям", — зазначив Бідний.

Також він наголосив, що Росія – єдина держава, яка тричі порушувала олімпійське перемир'я, намагається провести альтернативу Олімпіаді та погрожує приїхати на Олімпіаду на танках.

"Що ще має зробити Росія — кого ще має вбити Росія, щоб Міжнародний олімпійський комітет нарешті зняв рожеві окуляри щодо країни-терористки?", — запитує Бідний.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відомо, коли Андрія Шевченка офіційно висунуто на пост президента УАФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини