Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Україна припиняє бойкотувати змагання за участю атлетів із РФ та Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна припиняє бойкотувати змагання за участю атлетів із РФ та Білорусі

Обмеження залишаються діяти лише в тому випадку, якщо росіяни та білоруси беруть участь у змаганнях під своїми національними прапорами

27 липня 2023, 07:07 comments1527
Поділіться публікацією:

Українські спортсмени зможуть брати участь у змаганнях, у яких також виступають атлети з Росії чи Білорусі. Щоправда, є одна ключова умова – російські та білоруські спортсмени мають виступати у нейтральному статусі. Українським спортсменам буде заборонено брати участь у змаганнях лише у тому випадку, якщо представники вищезгаданих країн братимуть участь у змаганнях під своїми національними прапорами. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у відповідному наказі №4435 Міністерства молоді та спорту України, опублікованому на сайті відомства.

Україна припиняє бойкотувати змагання за участю атлетів із РФ та Білорусі

Українські спортсмени. Фото: Getty Images

Як зазначається у обнародуваному документі з оновленим текстом, тепер участь атлетів з України категорично забороняється лише у міжнародних змаганнях, у яких:

беруть участь спортсмени, які представляють РФ та/або республіку Білорусь під своїми національними прапорами

та/або використовують власну національну символіку,

та/або своїми публічними діями або заявами виражають приналежність до РФ та республіки Білорусь.

Таким чином, українські спортсмени матимуть змогу виступати на змаганнях, у яких беруть участь росіяни чи білоруси лише у нейтральному статусі.

Нагадаємо, що попередній наказ, де було бойкотування всіх змагань із російськими та білоруськими спортсменами, діяв близько 3 місяців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не надсилатиме запрошення Росії та Білорусі до участі в Олімпіаді, яку наступного року має приймати Париж. Остаточне рішення МОК оприлюднила прес-служба організації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини