Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Україна отримала несподівану пропозицію від Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала несподівану пропозицію від Росії

Росія надіслала запит українським спортивним федераціям з пропозицією взяти участь у змаганнях під назвою "Всесвітні ігри дружби".

10 квітня 2024, 08:37 comments3164
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В. о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний розповів, що Росія звернулась до України та надіслала запрошення про щодо участі в "Іграх дружби". В Україні вже відреагували на пропозицію від РФ взяти участь в альтернативній Олімпіаді.

Україна отримала несподівану пропозицію від Росії

В. о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний. Фото з відкритих джерел

Через санкції та деякі обмеження Росія вирішила створити альтернативні змагання для спортсменів своєї країни, а також її союзників, які назвали "Всесвітні ігри дружби", які пройдуть у вересні цього року у Москві та Єкатеринбурзі.

Росіяни намагаються до таких змагань залучити якомога більше країн та заявляють, що це нібито велика міжнародна подія. Не оминула Росія в цьому питанні й Україну, якій надіслала запрошення. На це відповів в. о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний, який розповів, що ніхто з партнерів не буде відправляти до Росії своїх спортсменів.

"Ніхто з людей спортсменів високого рівня не дозволить собі. Тому що така участь буде крапкою в їхній кар’єрі і в їхньому шляху в міжнародному спорті", — пояснив Бідний.

Також на спробу росіян відреагував і Міжнародний олімпійський комітет, який виступив про використання спортсменів для поширення російської пропаганди.

"Це цинічна спроба РФ політизувати спорт", — зазначили в МОК.

Українські спортсмени відмовились брати участь у "Всесвітніх іграх дружби". А серед країн, які офіційно погодились на участь наразі лише Білорусь.

Нагадаємо, що Олімпійські ігри пройдуть у Парижі у липні-серпні цього року. До їх участі допустили росіян, як нейтральних спортсменів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через обмеження для російських спортсменів МЗС РФ звинуватила МОК у расизмі та неонацизмі. На це відреагували у Міжнародному олімпійському комітеті.

Також "Коментарі" писали про російського гонщика з якого зняли санкції. Тепер він вимагає компенсацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини