Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Учасником Олімпійських ігор вперше стане трансгендер: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Учасником Олімпійських ігор вперше стане трансгендер: що відомо

Першою спортсменкою-трансгендером на Олімпіаді стане новозеландська штангістка Лорел Хаббард

6 травня 2021, 14:41 comments1286
Поділіться публікацією:

Світ навколо нас змінюється і стає більш вільним. Про це свідчать зміни навіть у такій досить консервативній сфері, як спортивна. Так, учасницею Олімпійських ігор вперше за всю історію спортсменка-трансгендер Лорел Хаббард. Інформацію повідомляє "Сегодня", посилаючись на The Guardian.

Учасником Олімпійських ігор вперше стане трансгендер: що відомо

43-річна штангістка-трансгендер Лорел Хаббард. Фото із відкритих джерел

Відзначимо, що трансгендерна жінка — уродженка Нової Зеландії. 43-річна Лорел присвятила спорту все життя, займаючись важкою атлетикою. Спортивна кар'єра Хаббард і до "переходу" (зміни статі — ред.) складалася досить вдало. До 35-річного віку тоді ще Гевіну Хаббарду підкорялося чимало змагань всередині країни.

Однак після операції зі зміни статі, попри досить поважний, як для спортсмена, вік, успіхи штангістки пішли вгору з подвоєною силою. На чемпіонаті світу у 2017 році спортсменці підкорилося друге місце і срібна медаль. Трохи пізніше Лорел Хаббард і зовсім стала переможницею Тихоокеанських ігор.

Учасником Олімпійських ігор вперше стане трансгендер: що відомо - фото 2
Учасником Олімпійських ігор вперше стане трансгендер: що відомо - фото 3
Учасником Олімпійських ігор вперше стане трансгендер: що відомо - фото 4

На цьогорічній Олімпіаді, яка пройде влітку в Японії, спортсменка-трансгендер є найстаршою серед своїх суперниць. Повідомляється, що Лорел Хаббард є однією з ймовірних претенденток на "золото" з важкої атлетики. Ймовірно, їй може пощастити у категорії "87+".

Варто відзначити, що чимало суперниць спортсменки не надто раді подібному "сусідству". На їхню думку, Хаббард може мати деякі переваги завдяки своєму "чоловічому" тілу. І це — попри виконання Лорел Хаббард всіх вимог Олімпійського комітету щодо "переходу".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про іншу олімпійську чемпіонку, яка є представницею ЛГБТ і нещодавно запропонувала своїй дівчині руку і серце.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи існує ймовірність того, що Володимир Кличко вирішить повернутися до кар'єри боксера.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини