Головна Новини Спорт олімпіада і змагання У WADA розповіли коли повністю оприлюднять дані щодо допінгових порушеннь російськими олімпійцями
commentss НОВИНИ Всі новини

У WADA розповіли коли повністю оприлюднять дані щодо допінгових порушеннь російськими олімпійцями

Міжнародні спортивні організації отримали докази порушення допінгових норм

23 липня 2021, 11:27
Поділіться публікацією:

Глава Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Вітольд Банька повідомив про роботу щодо відновлення Російського антидопінгового агентства (РУСАДА). Про це директор WADA розповів в інтерв'ю російським пропагандистам.

У WADA розповіли коли повністю оприлюднять дані щодо допінгових порушеннь російськими олімпійцями

Російський спортсмен не пройшов допінг-тест - фото з відкритих джерел

РУСАДА було позбавлене статусу відповідності в рамках санкцій до російського спорту, пов'язаних з порушеннями у справі про базу даних московської антидопінгової лабораторії.

"Ключових моментів досить, але, мабуть, найважливіша для нас умова полягає в тому, що РУСАДА має бути повністю незалежною від російської влади. Не повинно бути ніякого втручання, у РУСАДА повинна бути повна операційна незалежність. Це основа функціонування антидопінгової системи. Ось чого ми чекаємо від російської влади та від РУСАДА", — говорить Банька.

Також керівник WADA заявив, що ніколи не дозволить своїй організації стати частиною політичних ігор.

"Ми незалежне агентство. Я розумію, що ми глобальний регулятор в антидопінгу, а це найважливіша і чутлива сфера, але політиці тут немає місця", — сказав Вітольд Банька.

На питання російського пропагандиста про те, коли антидопінгове агентство планує оприлюднити дані щодо допінгового скандалу, Банька відповів, що все залежить від міжнародних спортивних організацій.

"Ти не можеш просто взяти й опублікувати все, що тобі захочеться. Ми передали в міжнародні федерації 607 пакетів з даними про можливі порушення, потенційних допінг-кейсах. Федерації їх аналізують, після чого зможу прийняти рішення щодо атлетів, чиї імена наводяться в цих даних", — додав глава Всесвітнього антидопінгового агентства.

Нагадаємо, що Вітольд Банька висловив розчарування у зв'язку з тим, що на Олімпіаді в Токіо російські спортсмени виступають у формі з кольорами національного прапора. Деталі знайдете в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини