Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Став відомий склад параолімпійської збірної України на зимові ігри в Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Став відомий склад параолімпійської збірної України на зимові ігри в Пекіні

Збірну "синьо-жовтих" будуть представляти спортсмени із 11 регіонів України

23 лютого 2022, 22:55
Поділіться публікацією:

З 4 по 13 березня в Пекіні відбудуться ХІІІ зимові Паралімпійські ігри, де буде розіграно 78 комплектів нагород у шести видах спорту. У змаганнях візьмуть участь 736 спортсмена. Як повідомляє Чемпіон, наразі національна паралімпійська збірна команда готується до цих Ігор.

Став відомий склад параолімпійської збірної України на зимові ігри в Пекіні

Паралимпіада у Пекіні - фото із відкритих джерел

Спортсмени паралімпійської збірної команди України планують взяти участь у двох видах спорту (лижні перегони та біатлон) із шести, представлених у програмі ігор Паралімпіади та змагатиметься у місцині Чжандзякоу.

До складу збірної увійшло — 29 спортсменів, серед яких 20 спортсменів-паралімпійців та 9 спортсменів-лідерів (гайдів).

Крім того у команді — 13 спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та 7 — з ураженнями зору, серед спортсменів-паралімпійців – 8 жінок та 12 чоловіків.

До складу збірної команди увійшли відомі всьому світові українські паралімпійці: Віталій Лук’яненко, Людмила Ляшенко, Юлія Батенкова-Бауман, Олександра Кононова, Ірина Буй, Григорій Вовчинський, Ярослав Решетинський, та Анатолій Ковалевський.

Зазначимо, що на попередніх ХІІ зимових Паралімпійських іграх 2018 року, які були найчисельніші за кількістю спортсменів-учасників (562 спортсмени з інвалідністю) та мали найвищий показник з географії представлення країн-учасниць, національна паралімпійська збірна команда України здобула 22 нагороди (7 золотих, 7 срібних, 8 бронзових) та посіла VI місце у загальнокомандному заліку (IV місце за загальною кількістю нагород).

Інформаційний портал "Коментарії" повідомляли, що міністр спорту України Вадим Гутцайт зробив сенсаційну заяву, щодо намагання провести зимову Олімпіаду-2030 в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини