Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Стало відомо, у якому місті проведуть Олімпійські ігри-2032
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, у якому місті проведуть Олімпійські ігри-2032

Місто було єдиним із кандидатів на проведення Олімпійських ігор

21 липня 2021, 13:23
Поділіться публікацією:

Під час 138-ї сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в Токіо була названа країна і місто, що прийматиме Олімпіаду у 2032 році. Ним став австралійський Брісбен, пише УНН.

Стало відомо, у якому місті проведуть Олімпійські ігри-2032

Олімпійські ігри - фото з відкритих джерел

Зауважується, що місто було єдиним із кандидатів на проведення Олімпійських ігор. З 80 голосуючих вибір підтримали 72 людини, п'ятеро виступили проти.

Стало відомо, у якому місті проведуть Олімпійські ігри-2032 - фото 2

Відомо, що столицю Олімпіади вперше обрали за новою процедурою, яка не передбачала заявочні кампанії кандидатів. Ще в червні 2019 року Комітет прийняв рішення серйозно змінити правила проведення Ігор. Були створені комісії з зимових і літніх Олімпіад, які обговорюють можливість проведення Ігор з національними олімпійськими комітетами та урядами країн, що виявили бажання взяти змагання. Після цього відбираються найбільш відповідні кандидати і виносяться для затвердження МОК.

Раніше портал "Коментарі" писав, що церемонія відкриття Олімпіади-2020 пройде в Токіо 23 липня о 14:00 за Києвом, але насправді олімпійські змагання вже почалися. Відразу чотири види програми винесені вперед і стартують до офіційного запуску Ігор. Все почалося з софтболу — причому з гри господинь проти Австралії. Софтбол — це полегшений різновид бейсболу: правила простіші, м'яч м'який. Взагалі в нього грають і чоловіки, і жінки, але на Олімпіаді — турнір тільки для дівчат, а чоловічий — з класичного бейсболу - буде  пізніше.

Ще 21 липня запускається жіночий футбол, груповий етап. У турнірі беруть участь дванадцять збірних, розбитих на три групи. На наступний день, 22 липня, стартує турнір для футболістів-чоловіків. Їх трохи більше: чотири групи по чотири команди. Обидва футбольні турніри пройдуть на семи стадіонах в шести різних містах Японії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини