Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Скільки медалей вже завоювали українці на Паралімпійських іграх
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки медалей вже завоювали українці на Паралімпійських іграх

Українці показали хороші результати у фехтуванні і плаванні

25 серпня 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

Скільки медалей вже завоювали українці на Паралімпійських іграх

Українські паралімпійці вибороли медалі, фото Facebook

У Токіо розпочався перший день змагань Літніх Паралімпійських ігор. Відомо, що українці вже отримали перші нагороди в таких видах спорту як фехтування і плавання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Громадське".

Євгенія Бреус отримала бронзову медаль у фехтуванні на інвалідних кріслах у класифікації А.

Євгенія поступилася грузинці Ніно Тібілашвілі, перед цим вигравши два поєдинки. Українка в фінальному поєдинку боролася з фехтувальницею з Угорщини Євою Андреа Хаджмасі. Поєдинок з рахунком 15:10 виграла наша спортсменка і посіла третє призове місце.

Тим часом інший фехтувальник Артем Манько посів друге місце у фехтуванні на візках і отримав "срібло".

У запеклому двобої з китайським фехтувальником Лі Хао українець не зміг відбити три уколи й поступився. Хоча перед фінальними поєдинками була нічия.

Українець Антон Кол змагався у плаванні на спині в класі S1 із вродженою вадою опорно-рухового апарату. Спортсмену вдалося подолати дистанцію у 100 метрів і фінішувати другим. Спортсмен поступився ізраїльтянину Іяду Шалабі, який випередив українця на 0,3 секунди. Таким чином Антон отримав срібну медаль і посів друге призове місце.

Зазначимо, що Євгенії 38 років, вона — представниця Харківської області. Спортсменка має ще одну "бронзу" з Паралімпіади в Ріо.

Антону 31 рік, він з Нікополя. Чоловік чотири рази займав призові місця на чемпіонатах світу та тричі вигравав медалі на чемпіонатах Європи з параплавання. Також він має дві "бронзи" з Паралімпіади у Ріо.

22-річний Артем Манько з Черкас виступає на Паралімпіаді вперше, але має нагороди в чемпіонатах Європи. Артем двічі став чемпіоном світу з фехтування на шаблях.

Як писав портал "Коментарі", мер міста в Японії зіпсував медаль олімпійській спортсменці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини