Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Росіяни змагатимуться без свого прапора та гімну на Олімпійських іграх у Пекіні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни змагатимуться без свого прапора та гімну на Олімпійських іграх у Пекіні: яка причина

Російська делегація у Пекіні не може демонструвати державні емблеми чи символи

1 лютого 2022, 12:08 comments13475
Поділіться публікацією:

Російські спортсмени, які беруть участь в Олімпіаді у Пекіні цього місяця, змагатимуться без прапора та державного гімну через допінгові санкції. Про це повідомляє Reuters.

Росіяни змагатимуться без свого прапора та гімну на Олімпійських іграх у Пекіні: яка причина

Російські фігуристи перед вильотом на Зимові Олімпійські ігри у Пекіні 2022 року - Reuters

Чому ввели санкції проти російського спорту та що вони означають для спортсменів країни?

У грудні 2019 року Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) запровадило санкції проти російського національного антидопінгового агентства РУСАДА. Ці заходи мали низку наслідків для російського спорту на світовій арені.

WADA заявила, що російська влада "нахабно і незаконно маніпулювала" даними з Московської лабораторії попри те, що їх передача була умовою для відновлення РУСАДА.

У листопаді 2015 року WADA визнало агентство "невідповідним" після того, як доповідь виявила докази масового застосування допінгу у російській легкій атлетиці.

Санкції WADA, серед іншого, заборонили Росії вивішувати свій прапор на великих спортивних змаганнях протягом чотирьох років. Пізніше після звернення Росії санкції були скорочені удвічі.

РУСАДА оскаржила це рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS) у Лозанні.

У грудні 2020 року CAS — вища судова інстанція спорту — постановила частково залишити у силі санкції, але зменшила їх вдвічі до двох років. Санкції закінчуються 16 грудня 2022 року.

Санкції забороняють Росії проводити, брати участь у торгах або надавати права на проведення великих міжнародних спортивних заходів, зокрема олімпійських і світових чемпіонатів. Вони також забороняють країні вивішувати свій прапор і виконувати гімн на таких заходах.

Російська делегація у Пекіні, до складу якої входять 212 спортсменів, не може демонструвати триколірний прапор країни чи будь-які державні емблеми чи символи.

Замість того, щоб представляти Росію, спортсмени змагаються як представники Олімпійського комітету Росії під абревіатурою "РОК".

На їх уніформі замість прапора Росії зображено логотип Олімпійського комітету Росії – три вогники у кольорах національного прапора з олімпійськими кільцями під ними.

Санкції також означають, що російські урядовці не можуть брати участь або відвідувати Олімпіаду. Однак з цього правила є винятки.

Високі посадові особи, запрошені главою держави, що проводить Олімпіаду, все ще можуть бути присутніми. 

Росіяни, які змагатимуться в Пекіні, потраплятимуть під ті самі обмеження, що і їхні співвітчизники, які брали участь у тогорічних літніх Олімпійських іграх у Токіо.

Росію також позбавили прапора на зимових іграх у Пхьончхані 2018 року у Південній Кореї як покарання за спонсорований державою допінг на Іграх у Сочі 2014 року.

Багатьох росіян також було відсторонено від літніх Ігор у Ріо-2016 у відповідь на доповідь WADA, яка виявила систематичний допінг у великій кількості олімпійських дисциплін.

Росія визнала деякі недоліки у впровадженні антидопінгових правил, але заперечує, що веде державну допінгову програму.

Раніше "Коментарі" повідомляли головні факти про хокей на Олімпіаді у Пекіні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Валерий

1 лютого 2022, 23:10

Олег, ну да.у них щеневмерла

иван сусанин

1 лютого 2022, 14:21

страна - рок! - федеративная мельдония!

Инн

1 лютого 2022, 14:15

андрей, уточню, за СРану-изгой, из которой нормальные люди бегут куда глаза глядят. Или те же нормальные люди в тюрьме сидят, в которой юань скоро вытеснит ваш деревянный рубль. Так что учи китайский ,пригодится )))

Олег

1 лютого 2022, 13:52

А откуда у свинособак флаг и, тем более, гимн?!

Вован

1 лютого 2022, 13:12

Можно визжать до опупения, что россия супер-пупер. Весь мир знает, что рашка - страна изгой и агрессор. Боты никак не угомонятся.

андрей

1 лютого 2022, 13:05

самое главное это то что СБОРНАЯ РОССИИ выиграет э ти олимпийские игры! И под каким флагом и гимном они будут получать награды это второстпенно! Потому как все знают за какуюСТРАНУ они выступают!

марек

1 лютого 2022, 13:04

так и надо этим козлам -московитам

Марат

1 лютого 2022, 12:53

Да наплевали бы на эти игры .Все равно Российский флаг выше всех и гимн возвышает


Новини