Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Рівно 58 років тому в австрійському Інсбруку стартувала зимова Олімпіада: учасники та результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Рівно 58 років тому в австрійському Інсбруку стартувала зимова Олімпіада: учасники та результати

Загалом у ній взяло участь понад тисячу спортсменів із 36 країн світу

29 січня 2022, 09:45
Поділіться публікацією:

Рівно 58 років тому в австрійському Інсбруку відкрилися ІХ зимові Олімпійські ігри. Участь у змаганнях взяли 892 спортсмени та 199 спортсменок з 36 країн світу.

Рівно 58 років тому в австрійському Інсбруку стартувала зимова Олімпіада: учасники та результати

Зимова Олімпіада в Інсбруку- фото із відкритих джерел

Австрійське містечко заслужило право провести Ігри-1964 ще у травні 1955 року, отримавши підтримку 48 членів Міжнародного олімпійського комітету. У свою чергу, канадський Калгарі та фінський Лахті разом набрали лише 13 голосів. Звичайно, у влади Інсбрука та уряду Австрії було багато часу, для підготовки до гідного проведення Олімпіади.

За відведений час були збудовані нові спортивні споруди, повністю реконструйовані вже наявні, проте не всі вони перебували в Інсбруку — гірськолижний слалом відбувся в Ліцумі, бобслей та санний спорт — в Іглсі, а лижні перегони — у Зеєфельді.

Вперше зимові Ігри відвідали понад мільйон людей, 34 телекомпанії вели репортажі з Олімпіади.

Варто зазначити, що на зимових Іграх-1964 вперше брали участь збірні Індії, КНДР та Монголії. Збірні НДР та ФРН були представлені об'єднаною командою, а збірна ПАР не була допущена через політичні мотиви.

Усього медалі розігрувалися в десяти видах спорту: біатлоні, бобслеї, гірських лижах, ковзанярському спорті, лижних перегонах, двоборстві, санному спорті, стрибках з трампліну, фігурному катанні та хокей.

Також, варто зазначити, що вперше до програми Ігор включили санний спорт, а змагання з бобслею повернули після восьмирічної перерви.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, яких результатів очікувати від наших спортсменів на Зимовій Олімпіаді у Пекіні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини