Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонс зробив гучну заяву стосовно зимової Олімпіади-2022
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонс зробив гучну заяву стосовно зимової Олімпіади-2022

Велика Британія стала третьою країною, яка приєдналася до США та Австралії, стосовно "дипломатичного бойкоту"

8 грудня 2021, 20:45
Поділіться публікацією:

В середу, 8 грудня, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зробив заяву щодо Олімпійских ігор — 2022 в Пекіні. За його словами, Британія приєдналася до дипломатичного бойкоту ігор, які мають відбутися в лютому наступного року.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонс зробив гучну заяву стосовно зимової Олімпіади-2022

Борис Джонсон - EPA-EFE/Simon Dawson

За повідомленням УНН, оголошення Джонсона було зроблено в середу під час запитань до прем’єр-міністра після того, як колишній лідер консерваторів Іен Дункан Сміт закликав до "дипломатичного бойкоту" великої спортивної події.

Цікаво те, що Борис Джонсон, який зазвичай не підтримує "спортивних бойкотів" був вимушений піти на такий крок, через ймовірні порушення прав людини в Китаї. Британські міністри не планують відвідання ігор.

В свою чергу керівництво Китаю заперечує ці звинувачення. Воно засудило рішення Сполучених Штатів та Австралії, які на початку цього тижня, також вирішили оголосити про "спортивний бойкот" Олімпійським іграм-2022.

У чому справа

Річ у тім, що останнім часом між Китаєм та низкою західних країн зросла дипломатична напруженість.   

Сполучені Штати Америки звинуватили Пекін у геноциді уйгурів в регіоні Сіньцзян. Звичайно, керівництво останньої відкидає ці звинувачення.

Також, свою роль у напруженості відносин зіграло і придушення Китаєм політичних свобод у Гонконзі. А ще не так давно, стало відомо і про зникнення китайської тенісистки Пен Шуай, котра звинуватила високопоставленого урядовці в нападі. Через це, минулого тижня Жіноча тенісна асоціація призупинила всі турніри в Китаї через "серйозні сумніви" щодо безпеки Пен Шуай.

Тим часом Австралія все частіше починає розглядати Китай, як загрозу безпеці на тлі звинувачень у тому, що Пекін втручався в австралійську політику та суспільство. Нині, двоє громадянам Австралії залишаються ув’язненими в Китаї.

Китай заявив, що всі звинувачення проти нього сфабриковані.

Стосовно інших країн, то Канада та Японія також розглядають варіант дипломатичного бойкоту ігор. В свою чергу, Нова Зелендія підтвердила, що не відправлятиме чиновників до Пекіна переважно через пандемію коронавірусу, але також висловила стурбованість проблемами прав людини в Китаї.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", про несподіване повідомлення спікера Білого дому щодо зимової Олімпіади-2022 у Пекіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини