Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Несподіване повідомлення спікера Білого дому щодо зимової Олімпіади-2022 у Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподіване повідомлення спікера Білого дому щодо зимової Олімпіади-2022 у Пекіні

Адміністрація Байдена повідомила, що на зимову Олімпіаду-2022 поїдуть лише спортсмени.

6 грудня 2021, 21:45
Поділіться публікацією:

У понеділок, 6 грудня, прес-секретар Білого дому Джейн Псакі повідомила на брифінгу про те, що офіційні та дипломатичні представники Сполучених Штатів Америки не будуть присутніми на зимовій Олімпіаді-2022 у Пекіні. Як повідомляє suspilne.media, причиною такого рішення стало порушення прав людини. Проте спортсменам США дозволять взяти участь у змаганнях.

Несподіване повідомлення спікера Білого дому щодо зимової Олімпіади-2022 у Пекіні

Олімпіада в Пекіні - фото із відкритих джерел

Адміністрація Президента США Джо Байдена вважає, що урядом Китаю в регіоні Синцзян-Уйгурськ скоєно геноцид та злочин проти людства, а також інші порушення прав людства.

"Ми повністю підтримуємо спортсменів національної збірної США і вболіватимемо за них удома. В урочистостях Ігор ми не братимемо участі... Це ознака того, що статус-кво бути не може, і відсутність дипломатичної делегації США про це свідчить", — уточнила Псакі.

Щодо рішення дозволити спортсменам брати участь у зимовій Олімпіаді, прес-секретар Білого дому пояснила дуже просто. За її словами, заборонити означає покарати. А керівництво країни цього не бажає. Тим більше, спортсмени дуже багато готувалися для участі в змаганнях.

Псакі також додала, що Сполучені Штати Америки повідомили про своє рішення союзників, але не закликали їх зробити такий самий крок.

Зазначимо, що зимові Олімпійські ігри-2022 у Пекіні відбудуться з 4 по 20 лютого, а зимові Паралімпійські ігри – з 4 по 13 березня. При цьому відвідати змагання через пандемію COVID-19 можуть лише жителі материкової частини КНР, якщо вони відповідатимуть карантинним вимогам.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", понад шістдесят років тому на олімпіаді в Мельбурні сталося "криваве побоїще".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини