Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Перше "золото" України на Олімпіаді в Токіо: хто зі спортсменів отримав перемогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Перше "золото" України на Олімпіаді в Токіо: хто зі спортсменів отримав перемогу

Жан Беленюк у фіналі переміг угорського спортсмена

4 серпня 2021, 15:44
Поділіться публікацією:

Сьогодні тисячі українців, які вже давно мріяли про Олімпійське "золото", неймовірно щасливі. Адже борець греко-римського стилю і народний депутат України у фінальному поєдинку на Олімпійських іграх переміг спортсмена з Угорщини Віктора Лорінця. Наш спортсмен нарешті привезе в Україну перше "золото"!

Перше "золото" України на Олімпіаді в Токіо: хто зі спортсменів отримав перемогу

Жан Беленюк (фото з відкритих джерел)

Відомо, що Жан Беленюк виступає у ваговій категорії до 87 кг.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що Жан Беленюк може принести Україні перше "золото" з Олімпійських ігор.

Яким був шлях Беленюка до перемоги?


Депутат Верховної Ради Жан Беленюк, який представляв українську збірну як борець греко-римського стилю, переміг трьох своїх суперників і вийшов у фінал Олімпіади в Токіо.

Свою першу перемогу в 1/8 фіналу представник України отримав, перемігши чинного чемпіона Європи Зураба Датунашвілі, який виступав за Сербію. Борець взяв реванш за поразку на чемпіонаті Європи у 2021 році, вигравши з рахунком 3:1. У чвертьфіналі Жан Беленюк не поступився представнику Алжиру Баширу Сід Азару. Бій закінчився з нічийним рахунком, але український спортсмен зробив останню активну дію і внаслідок цього пройшов до півфіналу. В 1/2 фіналу Беленюк боровся за перемогу з представником Хорватії Іваном Гуклеком. Спочатку перемагав хорватський боксер, але потім Беленюк активно наступав, зрівняв рахунок і провів два поспіль прийоми. Українець переміг із рахунком 7:1. Жан Беленюк — другий український борець, який пройшов у фінал Олімпіади, після Парвіза Насибова. Фінальний бій, в якому Жан Беленюк завоював "золото", відбувся сьогодні, 4 серпня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини