Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Перша медаль України на Олімпіаді в Токіо: як пройшла церемонія нагородження (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша медаль України на Олімпіаді в Токіо: як пройшла церемонія нагородження (ФОТО)

Дар'я Білодід здобула бронзову нагороду

24 липня 2021, 16:43
Поділіться публікацією:

Сьогодні тисячі українців вболівали за нашу дзюдоїстку Дар'ю Білодід, яка у запеклій боротьбі змогла відвоювати для української команди таку омріяну першу бронзову нагороду. Відтак, сьогодні на Олімпіаді відбулася урочиста церемонія нагородження спорстменок. Варто зазначити, що цьогоріч вона проходить за суворими коронавірусними обмеженнями.

Перша медаль України на Олімпіаді в Токіо: як пройшла церемонія нагородження (ФОТО)

Дар'я Білодід здобула першу нагороду (фото: REUTERS)

Відомо, що бронзову нагороду українка здобула у ваговій категорії до 48 кг. Ще одну бронзову медань на змаганнях отримала спортсменка з Монголії Уранцецег Мунктбат. Другу почесну сходинку зайняла дзюдоїстка Фуна Тонакі з Японії. А от золото виборола для Косова Дістрія Краснікі.

Перша медаль України на Олімпіаді в Токіо: як пройшла церемонія нагородження (ФОТО) - фото 2

Дар'я Білодід — дзюдоїстка з міста Київ. Народилася 10 жовтня 2000 року в родині дзюдоїстів Миколи Білодіда і Світлани Кузнєцової. Свою першу золоту медаль отримала на чемпіонаті світу у 2018 році та в 17 років стала чемпіонкою світу.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що українська спортсменка вийшла в півфінал Олімпійських ігор 2020. Українська дзюдоїстка, дворазова чемпіонка світу та чемпіонка Європи у 2017 році Дар'я Білодід пройшла в 1/4 фіналу на Олімпійських іграх 2020.

Суперницею Дар'ї стала двадцятичотирирічна Катерина Коста, дзюдоїстка з Португалії. Однак перемога далася Білодід не так просто. Дзюдоїстка не набирала очок і разом з тим отримала два попередження від рефері. Нічиєю закінчився основний час, але в додатковий час, за п'ятнадцять секунд до завершення, нашій спортсменці вдалося зробити утримання, що завершилося "іпон". До слова, минулого разу суперницею Білодід стала дзюдоїстка з Сербії Мія Ніколіч. А в півфіналі Дар'я буде битися з японкою Фуною Тонако, що є чемпіонкою світу 2017 року у ваговій категорії до 48 кг.  





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини