Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Олімпійські ігри в Токіо можуть скасувати: названа причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Олімпійські ігри в Токіо можуть скасувати: названа причина

Петиція з вимогою скасувати Олімпійські ігри в Токіо зібрала 160 тисяч підписів усього за три дні

6 травня 2021, 22:10
Поділіться публікацією:

Онлайн-петиція, яка закликає Міжнародний олімпійський комітет і уряд Японії скасувати майбутні Олімпійські ігри в Токіо, отримала значну підтримку менш ніж за три місяці до початку ігор. Про це пише Forbes.

Олімпійські ігри в Токіо можуть скасувати: названа причина

Підписана петиція про відміну Олімпіади-2021. Фото: Getty Images

У заяві про підписання петиції стверджується, що цілком ймовірно, що Олімпійські ігри викликають побоювання і страх у медичних працівників, глядачів та учасників.

"Ми вимагаємо скасування ігор, щоб захистити наше життя і благополуччя", — заявляють автори петиції, стверджуючи, що ресурси Японії повинні бути спрямовані на боротьбу громадян, які постраждали від пандемії, а не на спортивні змагання.

Петиція була запущена у вівторок Кендзі Уцуномія, адвокатом, який кілька разів балотувався на пост губернатора Токіо як незалежний кандидат. Уже до четверга вона зібрала 163 тисячі підписів.

Зазначимо, що до церемонії відкриття Олімпійських ігор у Токіо залишилося 78 днів.

Попри те, що Японія впоралася з пандемією набагато краще, аніж більшість країн, із менш ніж 625 тисячами підтверджених випадків захворювання й 11 тисячами смертей по всій країні, згідно з даними Джона Хопкінса, поширення нових штамів вірусу минулого місяця призвело до того, що уряд ввів у Токіо та інших густонаселених префектурах жорсткі карантинні обмеження з 25 квітня по 11 травня.

Організатори публічно заявили, що скасування Олімпійських ігор навіть не розглядалося. Проте опитування показують, що більшість японців виступають проти того, щоб вони відбувалися за планом.

Раніше опитування, проведене національною телекомпанією NHK, показало, що приблизно 80% японців вважають, що Олімпіаду слід відкласти або взагалі скасувати. Опитування Kyodo News, опубліковане всередині квітня, засвідчило, що 72% жителів Японії висловилися за перенесення або скасування ігор.

Крім того, у четвер компанія Pfizer оголосила, що пожертвує дози своєї вакцини проти COVID-19 спортсменам, які беруть участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх у Токіо.

Раніше "Коментарі" писали, що учасницею Олімпійських ігор вперше за всю історію стане спортсменка-трансгендер Лорел Хаббард.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини