Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Олімпійська сенсація: головна соцмережа Китаю зазанала краху через Ігри в Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Олімпійська сенсація: головна соцмережа Китаю зазанала краху через Ігри в Пекіні

Усьому виною олімпійська сенсація Айлін Гу, яка виграла золото на Іграх

8 лютого 2022, 11:22
Поділіться публікацією:

Спортивні вболівальники по всьому Китаю тимчасово зламали провідну соціальну платформу країни у вівторок, 8 лютого, коли десятки мільйонів людей кинулися в Інтернет, щоб відсвяткувати підліткову сенсацію Ейлін Гу, яка здобула свою першу золоту медаль на Олімпіаді в Пекіні. Про це повідомляє CNN.

Олімпійська сенсація: головна соцмережа Китаю зазанала краху через Ігри в Пекіні

Айлін Гу - фото з відкритих джерел

18-річна американка Гу вийшла на перше місце на жіночих лижних змаганнях зі своїм третім забігом, набравши 94,5 бала з ідеальним приземленням, що зробило її загальний результат 188,25 в дебюті змагання на зимових Олімпійських іграх.

Вона ледве обіграла француженку Тесс Леде, яка отримала срібло з рахунком 187,50. Бронзу здобула швейцарка Матільда ​​Гремо.

"Це був найкращий момент у моєму житті. Найщасливіший момент, день, що завгодно — у моєму житті. Я просто не можу повірити в те, що щойно сталося", — сказала Гу після своєї перемоги, повідомляє сайт Olympic.

Вболівальники заповнили трибуни, щоб вболівати за Гу, яка народилася та виросла у Каліфорнії, але в 2019 році вирішив змагатися за Китай. Відома в Китаї як "снігова принцеса", Гу — вже чинна чемпіонка світу — стала неофіційним обличчям олімпійських амбіцій Китаю, і побачила, що її популярність різко зросла напередодні Ігор.

Перемога Гу викликала радісні пости в мережі. Ця тема переважала серед пошукових запитів на китайській платформі Weibo, схожій на Twitter, де сім з 10 найпопулярніших тем стосувалися перемоги Гу. Їїї шанувальники на Weibo, де у неї 2,6 мільйона підписників, залишили понад 90 000 коментарів менш ніж за 30 хвилин після її перемоги.

Пов’язані хештеги, такі як "Гу Айлін виграла золоту медаль", набрали понад 300 мільйонів переглядів протягом години – врешті-решт весь сайт Weibo вийшов з ладу через величезну кількість користувачів.

Китайська влада також надзвичайно швидко привітала Гу.

"Ми раді почути, що китайська спортсменка Гу Айлін здобула дорогоцінну золоту медаль для китайської спортивної делегації та відзначила для країни її ідеальну гру у фіналі жіночої лижної платформи на зимових Олімпійських іграх у Пекіні", - повідомляє Пекінський комітет муніципального уряду Пекіна та Комуністичної партії Китаю (КПК).

На прес-конференції після її перемоги журналісти кілька разів запитали Гу, чи вона все ще є громадянкою США. Вона щоразу ухилялася від відповіді, кажучи лише, що почувається американкою в США і китаянкою в Китаї.

Раніше "Коментарі" повідомляли про незвичайні змагання, які раніше були частиною Олімпійських ігор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини