Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Олімпіада в Альбервілі: спогади про останні зимові ігри, які пройшли в один рік разом із літніми
commentss НОВИНИ Всі новини

Олімпіада в Альбервілі: спогади про останні зимові ігри, які пройшли в один рік разом із літніми

Тридцять років тому відбулася зимові Ігри у Франції

23 лютого 2022, 19:25
Поділіться публікацією:

23 лютого 1992 року в Альбервілі (Франція) завершилися чергові XVI зимові Олімпійські ігри. Це були останні змагання, які відбулися в один рік із літніми Іграми. Загалом у Білій Олімпіаді взяло участь 1801 спортсмен із 64 країн.

Олімпіада в Альбервілі: спогади про останні зимові ігри, які пройшли в один рік разом із літніми

Олімпіада в Альбервілі - фото із відкритих джерел

Абервіль при голосуванні випередив такі міста як: Софія (Болгарія), Фалун (Швеція), Ліллехаммер (Норвегія), Кортіна д'Ампеццо (Італія), Анкорідж (США) та Берхтесгаден (ФРН).

Члени МОК вважають правильним "розвести" дві грандіозні події за термінами, що було продиктовано, зокрема, економічними інтересами. Також, в Альбервілі вперше відбулися Паралімпійські ігри і вперше було використано 16-денний формат.

Варто зазначити, що замість СРСР, що розпався, організатори Ігор ухвалили соломонове рішення, дозволивши колишнім республікам виступити у складі СНД. Офіційно вона називалася "Об'єднана команда незалежних національних олімпійських комітетів суверенних країн" та виступала під олімпійським прапором. Але в той же час у прибалтійських країн вдалося виступити окремими командами. Так само, вперше з 1936 року єдиною командою виступала збірна Німеччини, а ось Хорватія та Словенія, навпаки, виступали окремо від Югославії.

Варто зазначити, що на цій Олімпіаді дебютувала низка країн: Алжир, Бермудські острови, Бразилія, Гондурас, Ірландія та Свазіленд.

Новинки Альбервіля: шорт-трек, фрістайл та жіночий біатлон. А як показові види пройшли змагання з керлінгу, акробатики та балету з фрістайлу, а також спідскіінгу.

Щодо переможців у медальному заліку, то тут перше місце вибороли німецькі спортсмени. У їхній скарбничці виявилося 26 медалей різного виду (10 золотих, 10 срібних та 6 бронзових). Друге місце посіла збірна СНД з 23 медалями (9 золотих, 6 срібних та 8 бронзових). Третіми стали норвежці, які здобули 20 медалей (9 золотих, 6 срібних та 5 бронзових).

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідали про те, що олімпійський віцечемпіон Олександр Абраменко поділився враженнями про свій виступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини