Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн

10 українських спортсменів виступали під іншим прапором

10 серпня 2021, 14:34
Поділіться публікацією:

Українські спортсмени на Олімпіаді-2020 в японській столиці  цьогоріч завоювали лише один золоту нагороду. Разом з тим,  наші талановиті  земляки, які боролись за спортивну славу інших країн, вибороли аж 10 медалей. Дві золоті, дві срібні та шість бронзових нагородних комплектів.  Це могло суттєво збільшити спортивні здобутки нашої країни. Але, маємо те, що маємо. Про це пише УНІАН.

Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн

Марина Голядкіна / фото Instagram

Звичайно, що образливо, що наша держава  залишилась без таких талановитих  спортсменів, які б суттєво  примножили її олімпійські спортивні здобутки.

Мешканка Донецька Марина Голядкіна ( на головному фото) здобула олімпійське золото з такого виду спорту, як артистичне плавання у командних змаганнях. Але тепер 24-річна олімпійка виступає за Росію. Адже вона покинула шахтарське місто і прийняла російське громадянство. У 2013 році колишня донеччанка  стала бронзовим призером чемпіонату світу. Тоді вона представляла спортивну честь України.

Ірина Зарецька, колишня ексодеситка виборола олімпійське срібло  для республіки Азербайджан з карате. Талановита спортсменка виборювала для України спортивні нагороди ще до 2015 року. Азербайджан  запропонував їй краще фінансування і одеситка переїхала  туди. В 2018 році стала чемпіонкою світу з карате. На цьогорічній Олімпіаді піднялась на високу другу олімпійську сходинку.

Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн - фото 2

 Анастасія Близнюк, художня гімнастка і дворазова олімпійська чемпіонка,  народилась в Запоріжжі.  Дівчинці було лише 6 років, коли її батько, як спортивний тренер та футболіст, переїхав до сусідньої Росії.  Цьогоріч в Токіо гімнастка отримала олімпійське срібло  в груповому багатоборстві з художньої гімнастики.

Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн - фото 3

 Представник Львова  Сергій Тарновський  тепер громадянин Молдови. У 2016 році він завоював бронзу на Олімпіаді, але не отримав спортивне визнання  через допінг-скандал. Цьогоріч веслувальник знову виборов бронзу, вже не зловживаючи забороненими препаратами. Він був третім серед олімпійців в змаганнях каное-одиночок на дистанції 1000 метрів.

Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн - фото 4

 Ще одна галичанка  Марія Стадник тепер примножує спортивні перемоги не рідної країни, а республіки Азербайджан. Ще у 2005 році вона, як талановита борчиня, стала чемпіонкою світу серед юніорів. Конкуренція та закулісні ігри змусили її пристати на пропозицію Азербайджану і переїхати туди. Два рази Марія ставала срібним призером олімпіад в  Ріо та Лондоні. В Пекіні отримала бронзу, В Японії теж піднялась на третю олімпійську сходинку.

Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн - фото 5

Олександр Бондар  - луганчанин.  У 2015 році переїхав до РФ.  Виборов бронзову медаль для російської збірної  в Токіо  в синхронних стрибках з 10-метрової вишки в тандемі.

Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн - фото 6

Ще одна українка Ірина Кіндзерська – талановита дзюдоїстка, завоювала бронзову нагороду на цьогорічній олімпіаді для Азербайджану. Спортсменка з  Кам'янця-Подільського вийшла заміж за громадянина цієї держави й з 2017 року  виступає за цю країну. Ще у 2012 році, представляючи ще Україну, вона посіла 5 місце на олімпійських змаганнях у 2012 році.

Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн - фото 7

Антон Плесной  - важкоатлет з Дніпра.  Отримав грузинське громадянство у 2018 році, а на  змаганнях в Токіо приніс цій країні бронзову медаль.  

Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн - фото 8

Артем Долгопят, олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики. Гімнаст виступав в складі збірної Ізраїлю і приніс їй високу нагороду.  Хоча він – житель міста Дніпра і там займався цим видом спорту.  Разом з родиною майбутній олімпійський чемпіон переїхав до Ізраїлю. Цього року в спортивній гімнастиці наші представники  вперше за скільки часу не здобули медалей.

Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн - фото 9

 Гліб  Бакши   тепер виступає під російським прапором. Завоював на Олімпіаді -2020 бронзову медаль. Мешкає в Криму. Програв півфінал бразильському боксеру.   

Олімпіада-2020 : скільки медалей виграли українці для чужих країн - фото 10

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, чому Олімпіада в Токіо стартувала ще до офіційного відкриття.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини