Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Чому Олімпіада в Токіо стартувала ще до офіційного відкриття
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Олімпіада в Токіо стартувала ще до офіційного відкриття

Змагання з декількох видів спорту стартували ще до офіційного відкриття спортивної події

21 липня 2021, 09:06 comments1922
Поділіться публікацією:

Церемонія відкриття Олімпіади-2020 пройде в Токіо 23 липня о 14:00 за Києвом, але насправді олімпійські змагання вже почалися. Відразу чотири види програми винесені вперед і стартують до офіційного запуску Ігор.

Чому Олімпіада в Токіо стартувала ще до офіційного відкриття

Олімпіада в Токіо - фото з відкритих джерел

Все почалося з софтболу — причому з гри жіночої команди господарів проти Австралії. Софтбол — це полегшений різновид бейсболу: правила простіше, м'яч м'якший. Взагалі в нього грають і чоловіки, і жінки, але на Олімпіаді турнір тільки для дівчат, а чоловічий буде по класичному бейсболу пізніше.

Ще 21 липня запускається жіночий футбол, груповий етап. У турнірі беруть участь дванадцять збірних, розбитих на три групи. На наступний день, 22 липня, стартує турнір для футболістів-чоловіків. Їх трохи більше: чотири групи по чотири команди. Обидва футбольні турніри пройдуть на семи стадіонах в шести різних містах Японії.

У п'ятницю токійським ранком ми побачимо ще пару дисциплін: академічне веслування та стрільбу з лука. Починають з попередніх запливів і кваліфікації.

Тільки потім, коли пройде вже два з половиною дні змагань, заплановано офіційне відкриття Ігор. Чому ж так сталося? Відповідь занадто прозаїчна: Олімпіада триває всього 16 днів, а часу на всі дисципліни не вистачає.

Вперше таку практику застосували в Барселоні-1992 — тоді на один день раніше запустили футбольний турнір. В Атланті-96 так робити не стали, а з Сіднея-2000 це постійна практика. Але Токіо з його відривом — наймасовіший випадок зсунутих на мінусові дні змагань.

Вперше "передчасних" видів відразу так багато — до цього раніше відкриття разом з футболом починалася тільки стрільба з лука. Розширення олімпійської програми веде до того, що більше змагань не вміщаються в стандартний графік.

Раніше "Коментарі" повідомляли, кому ж вдасться побувати на Олімпіаді глядачем. Подробиці — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини