Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Очільник МОК відреагував на скандал під час церемонії відкриття Олімпіади
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МОК відреагував на скандал під час церемонії відкриття Олімпіади

Очільник МОК Томас Бах змушений перепросити президента Південної Кореї Юн Сук Йоля через конфуз на Олімпійських іграх у Парижі.

28 липня 2024, 10:10 comments2012
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Лише кілька днів минуло з церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі, а Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вже змушений просити вибачення. Під час відкриття Олімпіади організатори помилково назвали південнокорейську олімпійську збірну Північною Кореєю.

Очільник МОК відреагував на скандал під час церемонії відкриття Олімпіади

Очільник МОК Томас Бах. Фото з відкритих джерел

Церемонія відкриття Олімпійських ігор викликала багато суперечок. Окрім захоплюючих моментів, були й такі, які вразили соціальні мережі по всьому світу. Організатори також припустилися помилки при представленні збірних.

Пливучи Сеною на кораблі, команда Південної Кореї була представлена англійською та французькою мовами, як Корейська Народно-демократична Республіка – офіційна назва Північної Кореї. Такі ж слова диктор використав для представлення північнокорейської олімпійської делегації.

Після обурення від Південної Кореї Міжнародний олімпійський комітет просив вибачення за представлення південнокорейських спортсменів, як північнокорейців, а очільник МОК Томас Бах поспілкувався з президентом Юн Сук Йолем і особисто перепросив.

"Ми глибоко перепрошуємо за помилку, яка сталася під час представлення збірної Південної Кореї під час трансляції церемонії відкриття", — написав МОК у своєму корейськомовному акаунті X.

Юн Сук Йоль відреагував на вибачення та заявив, що такі помилки на Олімпіаді не повинні повторюватись. За його словами південнокорейці були "здивовані та вражені", коли їх олімпійських спортсменів назвали представниками Північної Кореї.

Національний олімпійський комітет Південної Кореї заявив, що планує зустрітися з оргкомітетом Олімпіади в Парижі та МОК, щоб висловити свій протест. Комітет Південної Кореї також закликав вжити заходів для запобігання повторенню такої ситуації.

До складу південнокорейської делегації входять 143 спортсмени, які виступають у 21 виді спорту. Північна Корея на Олімпійські ігри у Парижі відправила 16 спортсменів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Олімпійських іграх освистали делегацію спортсменів з однієї з країн.

Також "Коментарі" писали, що на Олімпіаді виступить спортсмен, який сидів у в'язниці за зґвалтування неповнолітньої дівчини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини