Головна Новини Спорт олімпіада і змагання 29 медалей: паралімпійська збірна України встановила власний рекорд
commentss НОВИНИ Всі новини

29 медалей: паралімпійська збірна України встановила власний рекорд

В Паралімпіаді українські спортсмени здобули 29 нагород

13 березня 2022, 09:42
Поділіться публікацією:

За повідомленням Міністерства молоді та спорту, українська паралімпійська збірна вже здобула 29 медалей на Паралімпіаді в Китаї в 2022 році. Така кількість нагород – абсолютний рекорд України, що знаходиться на другій позиції в медальному заліку.

29 медалей: паралімпійська збірна України встановила власний рекорд

Українська команда, фото Міністерства молоді і спорту

Національна паралімпійська збірна здобула перемогу в лижних гонках у відкритій естафеті 4х2,5 км в завершальний день. Золото отримали: Дмитро Суярко (гайд Олександр Ніконович), Григорій Вовчинський, Василь Кравчук та Анатолій Ковалевський (гайд Олександр Мукшин). Під час змагань українці здобули медалі в різних класах лижних гонок, біатлонних гонок.

Золото: Олександра Кононова (клас стоячи для спортсменок з ураженням опорно-рухового апарату); Оксана Шишкова, що виступає серед спортсменок з порушенням зору (гайд Андрій Марченко); Людмила Ляшенко (клас стоячі); Олександр Казік (клас B1, гайд Сергій Кучерявий) Григорій Вовчинський (клас LW8), Віталій Лук’яненко (клас B3, гайд Бабар).

Срібло: Віталій Лук’яненко (клас B3, гайд Борис Бабар), Тарас Радь (клас сидячі LW12), Шишкова Оксана (клас спортсменок з порушенням зору), Олександр Казік (клас B1, гайд Кучерявий), Людмила Ляшенко (клас LW8).

Бронза: Ірина Буй (клас стоячи для спортсменок з ураженням опорно-рухового апарату), Дмитро Суярко (клас спортсменів з порушенням зору), Григорій Вовчинський (спортсмен з ураженням опорно-рухового апарату, клас стоячи), Дмитро Суярко (клас B2, гайд Ніконович).

Українці продовжують здобувати нагороди в міжнародних змаганнях та прославляти нашу державу. Золото Кубку Європи серед молоді (U-23) здобув український легкоатлет Михайло Кохан. Спортсмен показав результат 74.59 м у метанні молота.

Як повідомляв портал, українська збірна здобула нові нагороди в Паралімпіаді в Пекіні. Спортсмени виграли шість медалей на сьомий день змагань.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини