Головна Новини Спорт олімпіада і змагання 17-річну росіянку дискваліфікували: вона втратить золоту медаль Олімпійських ігор
commentss НОВИНИ Всі новини

17-річну росіянку дискваліфікували: вона втратить золоту медаль Олімпійських ігор

Антидопінгова комісія виявила у фігуристки Каміли Валієвої заборонені речовини. Російську спортсменку позбавили нагород.

30 січня 2024, 09:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Спортивний арбітражний суд (CAS) дискваліфікував російську фігуристку Камілу Валієву на чотири роки через допінгову справу і позбавив усіх медалей починаючи з 25 грудня 2021 року, зокрема і олімпійські нагороди. 

17-річну росіянку дискваліфікували: вона втратить золоту медаль Олімпійських ігор

Російська фігуристка Каміла Валієва. Фото з відкритих джерел

17-річна фігуристка Каміла Валієва під час чемпіонату Росії в грудні 2021 року здала позитивний тест на заборонену речовину триметазидин який, як вважається, може покращувати кровообіг та витривалість. Однак росіяни приховали результат та оприлюднили його лише 8 лютого 2022 року, через день після того, як фігуристка допомогла своїй команді виграти золоту медаль на Олімпіаді в Пекіні. 

На свій захист Каміла Валієва розповіла, що позитивний результат на допінг став прикрою випадковістю, коли вона випадково прийняла ліки для серця її дідуся.

"Ретельно розглянувши всі подані докази, комісія CAS дійшла висновку, що Валієва не змогла довести, що вона не приймала допінг навмисне", — йдеться у вердикті CAS.

Спортивний арбітражний суд визначив, що з моменту, коли у Валієвої знайшли допінг вона потрапляє під дискваліфікацію. Таким чином, росіянка не мала права змагатись, тому втратила всі медалі, нагороди та призові за участь у турнірах.

Це рішення означає, що золота медаль командного заліку на зимових Олімпійських іграх, які відбулись в Пекіні у 2022 році, дістанеться США, срібна – Японії, а бронзова – Канаді.

Зазначимо, що у грудні 2022 року Каміла Валієва потрапила під санкції від України, адже підтримує путінський режим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіянка у божевільному гніві розтрощила ракетку на Australian Open.

Також "Коментарі" писали, що українка стала найбільшою сенсацією на Australian Open.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини