Головна Новини Спорт інші види спорту Українка стала найбільшою сенсацією на Australian Open: такого не було 46 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Українка стала найбільшою сенсацією на Australian Open: такого не було 46 років

Українська тенісистка Даяна Ястремська встановила кілька значних досягнень на турнірі Australian Open.

25 січня 2024, 09:10 comments1356
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українка Даяна Ястремська вражає своїм виступом тенісних фанатів та аналітиків на турнірі Australian Open. Українська тенісистка стала першої учасницею кваліфікації турніру, яка дійшла до півфіналу Відкритого чемпіонату Австралії з 1978 року, тобто за останні 46 років.

Українка стала найбільшою сенсацією на Australian Open: такого не було 46 років

Українська тенісистка Даяна Ястремська. Фото з відкритих джерел

У чверть фіналі Australian Open Даяна Ястремська здолала кривдницю першої ракетки світу Іги Швьонтек чеську тенісистку Лінду Носкову у двох сетах 6:3, 6:4. Українка стала найбільшою сенсацією австралійського турніру, адже на своєму шляху вже перемогла таких іменитих тенісисток, як переможницю Вімблдону Маркету Вондроушову та колишню лідерку рейтингу WTA білоруску Вікторію Азаренко.

Таким чином Даяна Ястремська почавши турнір з кваліфікації дійшла до півфіналу, що сталось вперше з 1978 року на Australian Open. Якщо ж рахувати всі турніри Великого Шлему, то таке досягнення робили лише п’ять тенісисток.

У півфіналі Даяна Ястремська зустрілась з 15 ракетку світу Чжен Ціньвень та програла у двох сетах. Таким чином досі єдина тенісистка, яка стартувала з кваліфікації та виграла турнір Великого Шлему була Емма Радукану. У 2021 році вона здобула перемогу на US Open.

Попри це, Ястремська має ще кілька досягнень на Australian Open. Вона четверта спортсменка за останні 40 років, яка дійшла до півфіналу Відкритого чемпіонату Австралії, перемігши лише суперниць із топ-50 рейтингу. Також Даяна Ястремська перша українська тенісистка у півфіналі на Australian Open у одиночному розряді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіянка у божевільному гніві розтрощила ракетку на Australian Open.

Також "Коментарі" писали про найбільш високооплачуваних спортсменок 2023 року. 9 з 10 займаються тенісом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини