Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Кращий спортсмен XVI Паралімпійських ігор став Героєм України
commentss НОВИНИ Всі новини

Кращий спортсмен XVI Паралімпійських ігор став Героєм України

Президент Володимир Зеленський дав паралімпійцеві Максиму Кріпаку звання Героя України

17 вересня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Паралімпієць Максим Кріпак отримав високе звання Героя України. Хлопець є десятикратним паралімпійських чемпіоном з плавання. Як інформує видання "Коментарі", про це пише "РБК-Україна".

Кращий спортсмен XVI Паралімпійських ігор став Героєм України

Максим Кріпак Фото: з відкритих джерел

Вручаючи високе звання президент України Володимир Зеленський зазначив, Максим Кріпак перевершив всі очікування своїми виступами на Олімпіаді в Токіо. Український спортсмен виборов для України 7 нагород. Максим зумів не тільки прославити Україну, але побити рекорд, який протримався 11 років. У підсумку українець став кращим спортсменом XVI Паралімпійських ігор, що також відбулося вперше в історії.

Звертаючись до спортсмена Володимир Зеленський зазначив, що вся країна не могла відірвати погляду від екранів телевізорів, коли знала, що в цей час честь України відстоює саме Максим. За словами Зеленського. Максим Кріпак став героєм для країни, а з сьогоднішнього дня він став Героєм України.

Після прямої мови глави держави був зачитаний президентський указ про присвоєння Кріпак звання Героя України. Плавець у відповідь заявив, що для нього це велика гордість і честь. Також спортсмен, користуючись нагодою, звернувся з проханням до Володимира Зеленського посприяти у відкритті спортивного центру для плавців, такого ж, який був в Євпаторії, що знаходиться сьогодні в окупації.

Відзначимо, в заліку Максима Крипака за підсумками виступу на Олімпіади-2020 п'ять вищих нагорода, а також 5 встановлених рекордів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олімпіади-2020: скільки медалей виграли українські спортсмени для чужих країн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини