Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Хто став найкращими атлетом та атлеткою України 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто став найкращими атлетом та атлеткою України 2021 року

Рейтинг найуспішніших спортсменів очолили Жан Беленюк та Людмила Лузан

22 грудня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Відомо, хто став найкращим атлетом України 2021 року за версією Асоціації спортивних журналістів. Пальму першості отримав спортсмен, олімпійський чемпіон та народний депутат Жан Беленюк. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Хто став найкращими атлетом та атлеткою України 2021 року

Названі найкращі спортсмени року, фото з відкритих джерел

Спортсмен подякував за визнання. Саме борець греко-римського стилю Жан Беленюк очолив рейтинг ТОП-10, став одним із найуспішніших спортсменів року, адже він привіз до України "золото" з Олімпійських ігор у Токіо. На минулій Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро спортсмен отримав "срібло", й одразу почав готуватися до наступних змагань з амбіційною ціллю — стати чемпіоном.

Друге місце в рейтингу серед чоловіків отримав плавець Михайло Романчук, який завоював "срібло" та "бронзу" на Олімпіаді й чимало нагород на чемпіонатах Європи та світу.  Плавець став мульти-медалістом Олімпіади в Токіо-2020.

Найкращою атлеткою 2021 року серед жінок стала каноїстка Людмила Лузан. Про неї відомо, що українка на чемпіонаті Європи здобула "срібну" й "бронзову" медалі. Крім того, спортсменка стала чемпіонкою та зібрала повний комплект нагород на світових змаганнях. На Олімпійських іграх у Токіо вона здобула срібну медаль (в двійці на 500 м) й бронзову (в одиночці на 200 м). Друге місце в ТОП-10 кращих атлеток посіла Олена Костевич. Разом з Олегом Омельчуком вона отримала бронзову медаль за постріли з пневматичного пістолету на Олімпіаді-2020.

Як повідомляв портал "Коментарі", спортсмен написав про бажання продати свою медаль й витратити кошти на благодійність. Гроші, за словами нардепа, хотів направити у фонди, що допомагають лікуватися хворим маленьким українцям.

 








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини