Головна Новини Спорт спорт і держава Навіщо Жан Беленюк хоче продати свою золоту медаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Жан Беленюк хоче продати свою золоту медаль

Намір олімпійського чемпіона викликав жваву дискусію

7 жовтня 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

Український олімпійський чемпіон заявив про бажання продати золоту медаль з Токіо. Про це повідомив спортсмен та народний депутат Жан Беленюк на своїй сторінці у Facebook.

Навіщо Жан Беленюк хоче продати свою золоту медаль

Жан Беленюк сказав, що хоче продати медаль, фото з відкритих джерел

Мета — віддати кошти, які він отримає від продажу на благодійні цілі. Жан Беленюк наголосив, що вже чимало громадян зробили селфі з чемпіоном та його медаллю, яка є гордістю України. Однак вона має приносити користь, а не просто лежати на полиці.

Тому спортсмен вирішив провести аукціон та продати медаль. Гроші, за словами нардепа, направить на фонди, що допомагають лікуватися хворим маленьким українцям. 

У коментарях дописувачі Facebook поділилися на два табори: одні схвалюють ідею та говорять, що головне — це звання чемпіона, а не медаль. Інші категорично відкидають таку ідею, адже треба створити музей олімпійської слави України. Дехто висловив думку, що таке надбання можуть вивезти за кордон і це більше, ніж шматок металу. Українці вважають, що кошти можна назбирати й без продажу або продавати селфі.

Нагадаємо, що на літніх Олімпійських іграх 2020 року в Токіо Жан Беленюк в греко-римській боротьбі здобув "золото", перемігши суперника-угорця Віктора Лерінця. Нагорода Беленюка стала першим "золотом" на Олімпіаді для української збірної.

Як повідомляв портал "Коментарі", Жан Беленюк розповів чи піде в мери Києва. За словами Беленюка, він не збирається залишати спортивне життя, адже воно багато для нього значить. Тим більше, що до золотої медалі він прийшов після серйозної травми, яка все ж не завадила йому продемонструвати блискучий результат під час змагань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

уцецуп

26 жовтня 2021, 19:49

Елена, поддерживаю.

Елена

7 жовтня 2021, 10:17

Молодец! Слава страны не в количестве хранящихся медалей, а в спасенных детях. А то дети умирают, родители продают последнее, а мы парады организуем, щеки надуваем...


Новини