Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Гутцайт розповів, як українцям оминати росіян на Олімпіаді в Парижі
commentss НОВИНИ Всі новини

Гутцайт розповів, як українцям оминати росіян на Олімпіаді в Парижі

"Не спілкуємось і не фотографуємось": нові правила для українських спортсменів

9 липня 2024, 16:36
Поділіться публікацією:

Напередодні Олімпійських ігор 2024 року в Парижі президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт оголосив про спеціальні правила поведінки для українських спортсменів щодо російських атлетів.

Гутцайт розповів, як українцям оминати росіян на Олімпіаді в Парижі

Українські атлети на Олімпіаді: інструкції щодо поведінки з росіянами

Головна мета – забезпечити безпеку та запобігти будь-яким провокаціям під час змагань. Серед рекомендацій – уникати рукостискань, спілкування, спільних фотографій та навіть прямої взаємодії з росіянами.

“У рекомендаціях, які ми розробили разом із Міністерством молоді та спорту зазначено, що ми не тиснемо руки, ми не спілкуємось, ми не фотографуємось, ми не стоїмо разом, ми не стоїмо і не стоїмо (разом зі спортсменами Росії – ред.) на підходи до ЗМІ — ми взагалі їх не помічаємо. Для нас у такій ситуації важлива безпека наших спортсменів – щоб не було жодної провокації проти наших спортсменів. Тому і наші спортсмени повинні також контролювати свій простір, де вони знаходяться, щоб не було тих спортсменів, щоб не було жодної провокації проти наших спортсменів", — розповів Вадим Гутцайт.

Президент НОК наголосив, що ці правила не для конфліктів, а для того, щоб українські спортсмени відчували себе безпечно та могли сконцентруватися на змаганнях

Нагадаємо, що літні Олімпійські ігри 2024 розпочнуться 26 липня. Цікавий момент: російські борці відмовилися брати участь у змаганнях, що є наслідком протестів України проти їхньої участі.

Також “Коментарі” писали, що українська збірна буде представлена 140 спортсменами, які попередньо отримали ліцензії для участі у цих світових змаганнях. Про це повідомив президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини