Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Естафета олімпійського вогню: всесвітньо відомий актор проніс факел на вершині Великої китайської стіни
commentss НОВИНИ Всі новини

Естафета олімпійського вогню: всесвітньо відомий актор проніс факел на вершині Великої китайської стіни

Актор Джекі Чан несе олімпійський вогонь на вершині Великої китайської стіни

3 лютого 2022, 10:49
Поділіться публікацією:

Естафета олімпійського вогню розпочалася в четвер, 3 лютого, на вершині Великої китайської стіни, і гонконгський актор Джекі Чан та китайські олімпійські призери приєдналися до церемонії. Про це повідомляє Reuters.

Естафета олімпійського вогню: всесвітньо відомий актор проніс факел на вершині Великої китайської стіни

Актор Джекі Чан розмовляє зі ЗМІ після участі в естафеті олімпійського вогню - Reuters

Естафета факела, що відкриє Зимові Ігри 4-20 лютого, набагато скромніша, ніж естафета, що охопила земну кулю на літніх Іграх у Пекіні 2008 року, тур, який був зірваний протестами.

Золотий призер Олімпійських ігор з настільного тенісу Ма Лонг і Ву Цзіньюй, двічі золотий призер з тхеквондо, були серед тих, хто ніс червоно-срібний спіральний факел уздовж ділянки Бадалінг Великої стіни, де ранкова температура четверга була міцною: — 11 за Цельсієм.

67-річний Чан, зірка бойовиків та комедійних фільмів, відомий своєю підтримкою уряду Пекіна, був ідентифікований в офіційному прес-релізі під його китайським ім'ям Чень Гангшен.

"Я прокинувся о 4 ранку. Це моя четверта Олімпіада. Я дуже щасливий. Мені теж холодно!", — сказав Чан журналістам після пробігу по стіні.

Бадалін, ділянка стіни, яку найчастіше відвідують туристи, знаходиться в 70 км (45 милях) на північний захід від центрального Пекіна в районі Яньцин, неподалік від Олімпійських ігор. Стіна була побудована приблизно в 1500 році нашої ери під час правління династії Мін.

Пізніше в четвер факел буде доставлено до Чжанцзякоу в сусідній провінції Хебей, де відбуватиметься більшість олімпійських снігових змагань. Естафета завершиться запаленням олімпійського котла на церемонії відкриття в п’ятницю, 4 лютого.

Як повідомляли раніше "Коментарі", росіяни змагатимуться без свого прапора та гімну на Олімпійських іграх у Пекіні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини