Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Експерти оцінили шанси України на Олімпіаді в Токіо
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти оцінили шанси України на Олімпіаді в Токіо

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розраховує на 13-15 медалей для українських спортсменів

21 липня 2021, 17:14
Поділіться публікацією:

Вже 23 липня відбудеться церемонія відкриття найпрестижніших спортивних змагань — Олімпійських ігор-2020 року, які відбудуться в японській столиці Токіо. Збірна нашої країни візьме участь у складі 157 осіб, що є найменшою кількістю за всю історію виступів української збірної на літніх Іграх, пише ICTV.

Експерти оцінили шанси України на Олімпіаді в Токіо

Олімпійські ігри - фото з відкритих джерел

Журналісти зазначають, що деякі спортсмени були дискваліфіковані через допінг, інші ж не впоралися з нормативами. Попри це, експерти вважають, що в України є хороші шанси гідно виступити на Олімпіаді.

Згідно з прогнозом фахівців, в Токіо українці мають шанси завоювати більше медалей, ніж на попередніх Олімпійських іграх, які відбувалися в бразильському Ріо-де-Жанейро у 2016 році. Тоді національній збірній вдалося здобути дві золоті, п'ять срібних і чотири бронзові медалі.

Експерти компанії Gracenote вважають, що на Олімпіаді-2020 українські спортсмени зможуть посісти 14 місце й отримати 21 нагороду. Зокрема, фахівці прогнозують для національної збірної вісім золотих, п'ять срібних і вісім бронзових медалей. Перемога ж, на думку експертів, дістанеться Сполученим Штатам, друге місце — Росії, а третє — Китаю.

Платформа Olympic Medals Predictions прогнозує Україні 15 медалей. Такої ж думки й міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. Він розраховує на 13-15 медалей для українських спортсменів.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що під час 138-ї сесії Міжнародного олімпійського комітету у Токіо була названа країна і місто, що прийме Олімпіаду у 2032 році. Ним став австралійський Брисбен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини