Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Чи стало відомо, хто понесе прапор України на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Токіо
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи стало відомо, хто понесе прапор України на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Токіо

Прапор довірили нести відразу двом спортсменам

21 липня 2021, 18:38
Поділіться публікацією:

У Національному олімпійському комітеті (НОК) України розповіли, хто зі спортсменів понесе прапор країни на відкритті Олімпіади в Токіо. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію, оприлюднену на офіційному сайті НОК.

Чи стало відомо, хто понесе прапор України на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Токіо

Українські прапороносці. Фото:noc-ukr.org

У повідомленні зазначено, що вперше за історію незалежності України національний прапор понесуть відразу двоє спортсменів — олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич і чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Кандидатури спортсменів підтримали інші члени національної збірної під час загальнокомандного зібрання в Токіо.

Олімпійська чемпіонка Олена Костевич заявила, що ця олімпіада вже п'ята в її кар'єрі. Вона завжди мріяла, щоб їй дісталася ця почесна місія.

Український фехтувальник Богдан Нікішин теж радий приєднатися до цієї місії. Він заявив, що вдячний спортсменам за довіру і підтримку. На його думку, вибір двох прапороносців — це хороша ідея, яка стане доброю традицією.

Зазначимо, що на Олімпійських іграх вперше прийняли рішення про відбір двох, а не одного прапороносця від кожної країни. За словами організаторів спортивного дійства, таким чином МОК демонструє свою позицію щодо відстоювання прав гендерної рівності у світі спорту.

Відомо, що урочиста церемонія відкриття Олімпійських ігор відбудеться 23 липня.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, як експерти оцінили шанси України на Олімпіаді в Токіо. Згідно з прогнозом фахівців, у Токіо українці мають шанси завоювати більше медалей, ніж на попередніх Олімпійських іграх, які відбулися в бразильському Ріо-де-Жанейро у 2016 році. Тоді національній збірній отримати дві золоті, п'ять срібних і чотири бронзові медалі.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини