Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Чому в Токіо розгорілися протести під час Олімпіади
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Токіо розгорілися протести під час Олімпіади

Протестувальники закликають скасувати олімпіаду

23 липня 2021, 14:21
Поділіться публікацією:

Церемонія відкриття Ігор відбудеться на Олімпійському стадіоні в Токіо, і протестувальники заявили, що продовжать проводити демонстрації якомога ближче до стадіону. Про це повідомляє India Today.

Чому в Токіо розгорілися протести під час Олімпіади

Протести в Токіо - фото: News16

Протестувальники зібралися біля будівлі столичного уряду Токіо в п'ятницю, коли олімпійський факел прибув в комплекс напередодні церемонії відкриття, яка повинна відбутися пізніше в цей день.

"Сьогодні день церемонії відкриття Олімпійських ігор, і ми рішуче закликаємо до її скасування. Так що це протест проти Олімпіади. Зараз олімпійський вогонь наближається до будівлі столичного уряду Токіо, тому ми протестуємо саме тут. Після цього ми проведемо демонстрацію біля Олімпійського стадіону. Поліція строго стежить за порядком на цьому спортивному об'єкті, тому протест повинен проходити далеко від нього. Ми намагаємося підібратися ближче до стадіону і підтримати протест", — кажуть учасники протесту.

Цього разу на церемонії відкриття не буде масової хореографії, величезного реквізиту, великої кількості танцюристів, акторів і світла, як підтвердив Марко Баліч, давній виконавчий продюсер церемонії відкриття, а нині старший радник виконавчого продюсера токійських церемоній.

Демонстранти закликають скасувати Олімпіаду і звернути увагу на проблему бідності у світі.

Нагадаємо, що на офіційному сайті Олімпіади-2020 в Токіо, де зобразили Україну без анексованого Росією Криму, з'явилася правильна картаПісля скандалу, що розгорівся через зображення окупованого РФ Криму, карту Olympics Cheer Zone зовсім прибрали з офіційного сайту. Але згодом вона була повернута вже в правильному вигляді.

Напередодні стало відомо, що в розділі "Розклади і результати" на офіційному сайті Олімпійських ігор розміщені карти країн. З їх допомогою кожен уболівальник міг дізнатися дати виступів і результати своєї національної збірної. На українській мапі чітко видно, що окупований РФ Крим відділений від України кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини