Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Чи готова Україна бойкотувати Олімпіаду: відповідь Шмигаля
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готова Україна бойкотувати Олімпіаду: відповідь Шмигаля

Денис Шмигаль підтвердив, що Україна готова бойкотувати Олімпійські ігри, якщо до них допустять Росію і Білорусь

15 серпня 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

Україна не сумніватиметься щодо того, щоб виступити з офіційним бойкотом Олімпійських ігор у Парижі, якщо до них буде допущено спортсменів Росії та Білорусі. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у телеграм зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Чи готова Україна бойкотувати Олімпіаду: відповідь Шмигаля

Олімпіада. Фото: із відкритих джерел

"Україна налаштована рішуче. Сформовано потужну міжнародну коаліцію за чесний спорт, куди входять 35 держав", – повідомив глава уряду.

Він додав, якщо так складеться і РФ разом із Білоруссю буде допущено до участі в Олімпіаді, Україна не опиниться сама, її підтримають інші країни. Поки що Київ розраховує, що всі маніпуляції та обмін непотрібними думки відійдуть у минуле і МОК прийме вірне рішення і рішуче усуне агресора від Олімпіади, де йому не місце.

Денис Шмигаль зазначив, що світ не повинен закривати на очі на варварські злочини країни-агресора, як і на те, що за час повномасштабної війни в Україні російські війська вбили 340 українських спортсменів та тренерів. Також через розв'язану Росією війну Україна втратила 343 спортивні об'єкти, де могли розвивати свої навички нові зірки світового спорту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не став розсилати запрошення Росії та Білорусі до участі в Олімпіаді, яку має брати Париж. Водночас такий жест МОК не показує, що росіян та білорусів точно не буде на змагання. Остаточне рішення МОК ще належить ухвалити.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіяни та білоруси мають взяти участь в Олімпіаді: глава МОК зробив несподівану заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини