Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Алжир звинувачує "сіоністів" у змові проти боксерки Хеліф
commentss НОВИНИ Всі новини

Алжир звинувачує "сіоністів" у змові проти боксерки Хеліф

Олімпійський комітет Алжиру вважає, що боксерку Іман Хеліф піддали нападкам «сіоністи»

7 серпня 2024, 13:26
Поділіться публікацією:

Олімпійський комітет Алжиру опинився в центрі скандалу, звинувативши "сіоністське лобі" у змові проти своєї боксерки Іман Хеліф. Директор комітету Яссін Араб виступив із антисемітськими заявами, стверджуючи, що "сіоністи" намагаються зламати дух спортсменки і не хочуть бачити мусульманку на вершині жіночого боксу. Про це пише BILD.

Алжир звинувачує "сіоністів" у змові проти боксерки Хеліф

Олімпійський комітет Алжиру вважає, що боксерку Іман Хеліф піддали нападкам «сіоністи»

Ці звинувачення прозвучали на тлі вимог провести незалежний тест, який міг би прояснити гендерну приналежність до Хеліфа. У 2023 році боксерською асоціацією IBA їй вже було заборонено брати участь у змаганнях через виявлення чоловічих хромосом. Проте Хеліф продовжує виступати на Олімпіаді та навіть вийшла у фінал, де боротиметься за золоту медаль.

Алжирський спортивний чиновник не надав жодних доказів своїм звинуваченням, викликавши хвилю критики міжнародної спільноти. Багато хто вважає, що подібні заяви неприпустимі та розпалюють ненависть на релігійному ґрунті.

Олімпійський комітет поки не прокоментував ситуацію, але очікується, що скандал матиме серйозні наслідки для Алжиру та його спортивної репутації.

Раніше "Коментарі" писали, що навколо боксерки з Алжиру Іман Халіф спалахнув справжній скандал за її участь на Олімпійських іграх у Парижі. Вона минулого року провалила "гендерний тест", нібито є трансгендером і через високий рівень тестостерону має перевагу над жінками у боксі. Незважаючи на те, що МОК запевнив, що алжирська боксерка пройшла всі необхідні правила для участі в Олімпіаді, це не переконало частину громадськості. Тепер заговорив отець Іман Хеліф, який показав її дитячі фотографії , а також свідоцтво про народження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини