Головна Новини Спорт футбол "Зозуля - фашист": український гравець знову опинився в центрі політизованого скандалу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Зозуля - фашист": український гравець знову опинився в центрі політизованого скандалу

Перехід до нового клубу для Зозулі знову ознаменувався протистоянням із ліворадикальними фанатами

26 липня 2021, 10:12
Поділіться публікацією:

Фанати "Алькоркона" виступили проти рішення клубу підписати українського форварда Романа Зозулю. Про це повідомляє AS. Через це майже узгоджений перехід футболіста знаходиться під загрозою зриву.

"Зозуля - фашист": український гравець знову опинився в центрі політизованого скандалу

Роман Зозуля - фото з відкритих джерел

Після того, як фанати "Алькоркона" дізналися про намір підписати Зозулю, піднялася хвиля критики. Найбільш жорстко про це висловилися дві групи клубних ультрас.

"Роман Зозуля — не просто патріот, він — фашист, який підтримує батальйон "Азов" — українське нацистське воєнізоване угруповання. Цій людині немає місця ані в нашому клубі, ані в нашому місті. Їх ідеологія прямо суперечить нашим цінностям", — з такою заявою виступило фанатське об'єднання Sección Petaka.

Представники трибуни Peña La Previa також продемонстрували неприйняття можливого трансферу Зозулі й назвали підписання гравця помилкою для "Алькоркона".

"Людина, яка публікувала фотографії з нацистською нумерологією і підтримує фашистські формування у своїй країні, що є несумісним з цінностями терпимості та поваги, які сприяють розвитку спорту", — заявили фанати.

Зазначимо, "Алькоркон" виступає в Сегунді. Зозуля недавно покинув "Альбасете", який вилетів у третій дивізіон Іспанії.

В попередньому клубі український гравець також мав проблеми з фанатським сектором команди, який часто вигукував образи в сторону футболіста. Справа в тому, що ультрас "Альбасете", як і фанатський сектор "Алькоркон", — маргіналізовані ліворадикальні угрупування.

Перші славляться своєю любов'ю до радянського тоталітарного режиму, вивішуючи на домашньому секторі банери із зображенням Сталіна. Другі ж є послідовниками комуністичних ідей. Саме тому патріотична позиція Зозулі, який із 2014-го року займається волонтерством, викликає у місцевих ультрас хвилю негативних емоцій.

Нагадаємо, білоруський "Шахтар" із Солігорська відправив у відставку головного тренера — українця Романа Григорчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Иван

26 липня 2021, 09:18

"...патриотическая позиция Зозули..." Серьезно? На Украине чтобы прослыть патриотом надо быть неофашиком? Тогда нахрен такой "патриотизм".


Новини