Головна Новини Спорт футбол Жіноча українська збірна з футболу здивувала всіх на міжнародному турнірі у Туреччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Жіноча українська збірна з футболу здивувала всіх на міжнародному турнірі у Туреччині

Підопічні Кортеса не пропустили у першому матчі

16 лютого 2022, 22:30
Поділіться публікацією:

У середу, 16 лютого, під час навчально-тренувального збору у турецькій Аланії, національна жіноча збірна України з перемоги стартувала на міжнародному турнірі Turkish Women's Cup 2022.

Жіноча українська збірна з футболу здивувала всіх на міжнародному турнірі у Туреччині

Жіноча збірна - фото із УАФ

Як повідомляє Спорт юа, матч із Венесуелою став першим для жіночої збірної України у 2022 році.

На зустріч із південноамериканками тренер "синьо-жовтих" Луїс Кортес приготував схему 4–3–3. Збірна України розпочала гру першим номером, однак у стартові хвилини мало не пропустила гол. Свій єдиний гольовий момент у першій сорокап'ятихвилинці, венесуелки отримали після швидкої контратаки, яку потужним ударом під перекладину завершувала Спекмайєр. Бондарчук у видовищному стрибку перевела м'яч на кутовий.

Контролюючи м'яч у центрі поля, українки стикалися з жорстким та агресивним пресингом із боку суперниць, однак перша вилазка синьо-жовтих на чужу половину завершилася взяттям воріт. Козлова на фланзі розібралася з декількома суперницями та м'яко навісила у штрафний майданчик, а Овдійчук легким торканням підкоригувала політ сфери у дальній нижній кут.

У перші 45 хвилин зустрічі дівчата мали ще один момент, щоб відзначитись. На 25-й хвилині швидка комбінація Овдійчук, Хіміч і Панцулаї завершилася ударом останньою головою, проте м'яч пролетів повз дальню штангу. Венесуельська команда переважно будувала свої атаки через вертикальні передачі на фланги і навіть доводила деякі з них до завершення, проте до ударів у площину справа так і не доходила.

Після перерви наставники жіночих збірних України та Венесуели виконали низку замін, які освіжили та прискорили гру, українки продовжували грати з позиції сили, а їхні суперниці шукали шансу під час контратак. Щоправда, діям обох колективів у другому таймі не вистачало цілісності, у футболісток було чимало шлюбу, а гра набула сумбурного характеру.

Вже останніми хвилинами зустрічі венесуельська команда мало не змогли уникнути поразки. Американки заробили право на небезпечний стандарт, а Кастельянос прямим ударом зі штрафного мало не влучив у дальній кут воріт.

1:0 – жіноча збірна України здобула першу перемогу за Луїса Кортеса.

Нагадаємо, що 8 та 12 квітня синьо-жовті проведуть два домашні поєдинки відбору чемпіонату світу 2023 – проти Шотландії та Угорщини відповідно. Наразі українки посідають четверте місце у турнірній таблиці, але зберігають шанси на вихід у стадію плей-офф.

Turkish Women's Cup 2022

16 лютого. Аланія. Goldsity Sport Complex

Україна – Венесуела – 1:0

Гол: Овдійчук, 7.

Україна: Бондарчук, Корсун, Апанащенко, Шматко, Романенко, Калініна (Петрік, 46), Хіміч, Панцулая (Кочнєва, 74), Овдійчук (Шевчук, 63), Козлова (Малахова, 70), Куніна (Кравчук, 63).

Головний тренер: Луїс Кортес.

Венесуела: Веласкес, Кабрера, Ромеро (Рівера, 90 2), Вільямісар, Онейль, Кастельяно, Морено (к), Спекмайєр (Ангуло, 74), Гарсія, Астудільо (Гутьєррес, 74), Олів'єрі (Кампос, 63).

Головний тренер: Памела Конті.

Попередження: Калініна (45 1), Кравчук (70).

Арбітр: Гамзе Дурмуш (Туреччина).

Раніше, "Коментарі" розповідали про те, скільки заробляють українські футболісти у Прем'єр-лізі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини