Головна Новини Спорт футбол Збірна України встановила унікальне досягнення на Євро-2024
commentss НОВИНИ Всі новини

Збірна України встановила унікальне досягнення на Євро-2024

Попри невдалий виступ збірної України на Євро-2024, команда Реброва змогла встановити особистий рекорд за набраними очками на груповій стадії Чемпіонату Європи.

27 червня 2024, 11:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Збірна України з футболу закінчила свої виступи на Євро-2024 на груповому етапі. Однак ця ситуація не завадила українській команді встановити кілька досягнень Чемпіонату Європи з футболу.

Збірна України встановила унікальне досягнення на Євро-2024

Збірна України на Євро-2024. Фото з відкритих джерел

Збірна України стала першою збірною в новітній історії Чемпіонату Європи, яка не змогла потрапити у плей-оф маючи в активі 4 очки. Це сталось вперше після зміни формату турніру та збільшення кількості його учасників до 24.

Команда Сергія Реброва програла перший матч збірній Румунії 3:0. В наступній грі перемогла Словаччину 2:1, а в останньому матчі групового етапу зіграла в нічию 0:0 з Бельгією. Таким чином збірна України отримала 4 очки, як і решта команд у групі E, де кожна збірна мала одну поразку, нічию та перемогу. Однак через різницю голів Україна посіла четверте місце та припинила участь на Євро-2024 на груповій стадії.

Також збірна України завдяки 4 очкам на Євро-2024 встановила особистий рекорд за своїми виступами на груповій стадії Чемпіонатів Європи:

  • - Євро-2012: 3 очка;
  • - Євро-2016: 0 очок;
  • - Євро-2020: 3 очка;
  • - Євро-2024: 4 очка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про шанси різних збірних здобути перемогу на Чемпіонаті Європи з футболу. У списку виділяються команди з двох країн, які мають найбільшу ймовірність виграти Євро-2024. Шанси України були оцінені в 1%.

Також "Коментарі" писали, що після оновлення рейтингу ФІФА збірна України змінила свою позицію. Команда Реброва втратила дві позиції та посіла 24 місце. Якщо ж брати рейтинг найкращих команд у Європі, то Україна зберегла 12 місце.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини