Головна Новини Спорт футбол Як технології віртуальної реальності допомагають топовим клубам проводити тренування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як технології віртуальної реальності допомагають топовим клубам проводити тренування

Футбол пристосовується до нової реальності та стає більш технологічним

6 липня 2021, 13:23
Поділіться публікацією:

Деякі футбольні клуби вже почали проводити тактичні тренування з використанням окулярів віртуальної реальності. Про це повідомляє FourFourTwo.

Як технології віртуальної реальності допомагають топовим клубам проводити тренування

Окуляри віртуальної реальності - фото з відкритих джерел

Цікава ідея з використанням технології VR стала реальністю для неефективних гравців "Манчестер Юнайтед". Колишній менеджер "червоних дияволів" Луї ван Гал використовував віртуальну реальність, щоб продемонструвати свої останні тактичні ідеї гравцям.

"Луї відкритий для всіх видів нових технологій, йому подобається дивитися в майбутнє. Молоді гравці використовують iPad і FIFA, вони не дивляться телевізор, як ми в той час. Гравці більше не сідають дивитися дев'яносто хвилинний матч, тому нам теж довелося адаптуватися. Моє покоління , яке займалося по відео буде останнім", — заявив Макс Рекерс, аналітик з продуктивності в "Манчестер Юнайтед".

За інформацією журналістів, розробники Beyond Sport в області віртуальної реальності, створили технологію, яка може проектувати відповідні футбольні ситуації через VR-окуляри.

На цей момент два голландських футбольних гіганта, "Аякс" і "ПСВ", вже підключилися до нової технології та за угодою з Beyond Sports почали знайомитися з віртуальною реальністю на тренуваннях.

"Це чудове доповнення до нашої існуючої програмою тренувань. Матчеві ситуації можна описати детально. І швидкість навчального процесу приголомшлива. Це дуже багатообіцяючий інструмент", — заявив аналітик Вім Ріп, який раніше працював в ПСВ і збірній Голландії.

Додамо, що вже зараз футболісти використовують спеціальні спортивні топи. Вони працюють не для того, щоб оберігати спортсменів від травм або підтримувати м'язи. Їх головна місія — це втримати на одному місці спеціальний GPS-датчик, який вимірює фізичні дані гравців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини