Головна Новини Спорт футбол «Ліфчик» Довбика: навіщо спортсменам потрібен «топик» під футболкою
commentss НОВИНИ Всі новини

«Ліфчик» Довбика: навіщо спортсменам потрібен «топик» під футболкою

Вузький спортивний одяг утримує на тілі футболіста спеціальний viper pod — датчик для контролю організму

1 липня 2021, 10:46 comments2841
Поділіться публікацією:

Від неймовірно нервового матчу між збірними України та Швеції пройшло вже більше доби, проте пристрасті все ще не вщухають. Однією з найбільш обговорюваних тем минулого футбольного поєдинку є зовнішній вигляд українського спортивного героя Артема Довбика, який забив другий, переможний для України, м'яч у шведські ворота. Видання "Час.Ньюз" пояснило, що за "не-ліфчик" був захований у гравця під футболкою.

«Ліфчик» Довбика: навіщо спортсменам потрібен «топик» під футболкою

Артем Довбик носить не ліфчик, а том зі спортивним датчиком. Фото: Getty Images

По-перше, уточнимо момент, який від радості, ймовірно, пропустили багато вболівальників. За те, що в запалі емоцій Довбик "оголився" на полі, стягнувши з себе форменну майку, він отримав від судді жовту картку. Все тому, що подібні жести під час матчів суворо заборонені правилами. Благо, до кінця гри залишалися лічені хвилини, тож можна вважати, що для Артема Довбика все закінчилося майже попередженням.

«Ліфчик» Довбика: навіщо спортсменам потрібен «топик» під футболкою - фото 2

По-друге, пояснимо за "ліфчик". Обтягуюча і досить стильно виглядаюча чорна штучка є спеціальним спортивним топом. Однак вона працює не для того, щоб оберігати спортсменів від травм або підтримувати м'язи. Її головна місія — це втримати на одному місці спеціальний GPS-датчик.

Хитрий пристрій під назвою viper pod працює на благо спортсменів по всьому світу вже близько 14 років — із 2007 року. Розробниками технологічного дива стали умільці з Північної Ірландії. Для того, щоб спортсмени могли краще підготуватися до чергових чемпіонатів, було вирішено вимірювати їхні фізичні дані одразу під час тренувань.

«Ліфчик» Довбика: навіщо спортсменам потрібен «топик» під футболкою - фото 3
«Ліфчик» Довбика: навіщо спортсменам потрібен «топик» під футболкою - фото 4
«Ліфчик» Довбика: навіщо спортсменам потрібен «топик» під футболкою - фото 5
«Ліфчик» Довбика: навіщо спортсменам потрібен «топик» під футболкою - фото 6

У компанії STATSport запропонували вихід: той самий viper pod. Із його допомогою вимірюються як швидкість пульсу і загальна дистанція, котру долає спортсмен, так і багато інших даних. Серед них є навіть загальний показник втоми і те, як різні зіткнення впливають на загальний стан гравця.

Подібний пристрій, що не перевищує за розміром як сірникова коробка, має залишатися лише ззаду. В іншому випадку футболісти не зможуть повноцінно грати, приймаючи м'яч грудьми. До слова, інформація від спортсмена через цей трекер передається в "базу" кожні чверть години.

Найактивніше ці датчики почали використовуватися командами в прем'єр-лізі Англії. Після цього "ліфчики з GPS-датчиками" отримали популярність і в клубах інших країн.

До слова, за інформацією, що розповсюджується в Мережі, професійний спортивний "топик" Артема Довбика міг обійтися футболістові мінімум у 235 євро.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, хто і чому образив Артема Довбика після переможного гола для України, назвавши його "московитом" і "марсіянином". Подробиці скандалу — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому англійські влада просить своїх уболівальників не їхати на матч з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини